Kraak snelt naar tweede plek in tijdrit Ronde van Scandinavië

Kraak snelt naar tweede plek in tijdrit Ronde van Scandinavië

Amber Kraak zette de tweede snelste tijd neer in de individuele tijdrit van de Ronde van Scandinavië. De Nederlandse moest enkel Grace Brown voor zich dulden. Kraak klimt naar de derde plek in het algemeen klassement, daags voor de slotetappe.

Na drie dagen Noorwegen streek de Ronde van Scandinavië neer in Denemarken. De rensters kregen in Herning een vlakke tijdrit van 16,5 kilometer voorgeschoteld. Kraak kwam als vijfde in het klassement laat in actie. Onderweg zette de kopvrouw van Team Jumbo-Visma knaltijden neer aan de tussenpunten, waar ze telkens tot de drie snelste rensters behoorde. Aan de streep bleek Kraak uiteindelijk negentien seconden trager dan winnares Brown. Kim Cadzow bewees haar goede vorm met een knappe achtste plaats.

“Ik ben heel erg blij”, reageert Kraak. “Het was zaak om de tijdrit perfect in te delen. In het verleden startte ik soms te langzaam, maar vandaag ging ik er meteen vol tegenaan. Kort na de start haalde ik de rensters die voor me startte al in. Dat gaf een enorme boost. Op het eind was de tank leeg, maar ik deed er alles aan om vol tot de finish te gaan. Heel tevreden met deze podiumplek.”

Door haar tweede plek in de tijdrit stijgt Kraak twee plekken in het klassement. Ze vangt de slotetappe aan als derde. “Het wordt een zware dag”, zegt Kraak. “Er wacht ons een grote taak als team om die plek te verdedigen. Maar ik ben er zeker van dat iedereen zich daarvoor zal inzetten, waardoor ik hopelijk morgen op het eindpodium sta.”

Gerelateerde updates