Kraak zestiende in openingsetappe Ronde van Zwitserland

Kraak zestiende in openingsetappe Ronde van Zwitserland

Amber Kraak is zestiende geëindigd in de korte openingsetappe van de Ronde van Zwitserland. De 28-jarige renster van Team Jumbo-Visma Women reed na een snelle finale in een achtervolgende groep over de meet. De winst was voor Blanka Vas.

De vierde editie van de Ronde van Zwitserland voor vrouwen startte met een korte openingsetappe in en rond Weinfelden, waar eerder op de dag de aankomst van de zevende etappe bij de mannen plaatsvond. De eerste rit telde amper 56 kilometer, waardoor de wedstrijd meteen hard werd gemaakt.

De Zwitserse Elise Chabbey versnelde meteen na het startschot en reed lang alleen op kop. Met nog vier kilometer te gaan werd ze uiteindelijk bijgehaald door een gereduceerd peloton. In dat kleine peloton maakten Kraak en Eva van Agt een goede indruk. Op de heuvelachtige Zwitserse wegen brokkelden de groepen vaak uit elkaar. Aan de aankomst maakte Kraak deel uit van de tweede achtervolgende groep, op een tiental seconden van winnares Vas.

"We staan hier aan de start met een zeer jonge, onervaren selectie. Het doel deze week is om bij te leren"

Lieselot Decroix

Ploegleider Lieselot Decroix: “Het was een zeer korte, maar pittige dag. We wisten al dat het een zeer hectische etappe zou gaan worden vanaf de start. Er werd meteen heel hard gekoerst. Op het laatste voelde het aan als een overlevingstocht voor de meesten. Amber baalde wat na haar zestiende plek. Ze wist dat ze iets te ver achterop zat in de cruciale bochten. Maar de meiden hebben het goed gedaan. We staan hier aan de start met een zeer jonge, onervaren selectie. Het doel deze week is dan ook om veel bij te leren.”

“Morgen staat er een mooie tijdrit op het programma”, zegt Decroix. “Het parcours hebben we al verkend met de hele ploeg. Amber heeft haar zinnen gezet op een goede tijd. Vervolgens zullen we in etappes drie en vier proberen om aanvallend te koersen. Daar willen we zeker nog mooie dingen laten zien.”

Gerelateerde updates