Laporte snelt naar podiumplek in tijdrit Ronde van Denemarken

Laporte snelt naar podiumplek in tijdrit Ronde van Denemarken

Christophe Laporte is in de tweede etappe van de Ronde van Denemarken als derde geëindigd. In de individuele tijdrit rondom Assens moest de Fransman van Team Jumbo-Visma Magnus Sheffield en Mathias Skjelmose Jensen voor zich dulden. Olav Kooij raakte de leiderstrui kwijt aan Sheffield.

Laporte, vorige maand winnaar van een Tour-etappe, begon voortvarend aan zijn race tegen de klok over twaalf kilometer. Bij het eerste tussenpunt klokte hij de snelste tijd, maar in het tweede deel van de race gaf hij iets te veel prijs.

"Christophe heeft een heel goede tijdrit gereden. Hij heeft dit jaar al een aantal keer laten zien dat hij dit werk goed beheerst, dus we wisten dat hij mee zou kunnen doen om de overwinning. Natuurlijk is het jammer dat hij net niet heeft gewonnen, maar hij heeft technisch niks laten liggen", aldus ploegleider Marc Reef.

Door zijn derde plek in de tijdrit is Laporte ook opgeschoven naar de derde plek in het algemeen klassement. Volgens Reef is er met een achterstand van zes seconden nog van alles mogelijk. "We staan er zowel met Mick als Christophe goed voor, dus dat biedt zeker perspectief voor de komende dagen. Hopelijk kunnen we in de lastige gravelrit van morgen goede zaken doen."

 / 

Gerelateerde updates