Markus blijft tweede in Bloeizone Fryslân Tour na massasprint

Markus blijft tweede in Bloeizone Fryslân Tour na massasprint

De rensters van Team Jumbo-Visma zijn de tweede dag van de Bloeizone Fryslân Tour goed doorgekomen. Na 135 kilometer eindigde de rit in een massasprint. Riejanne Markus finishte als tiende en behield de tweede plaats in het klassement.

Een eenzame leidster kreeg een maximale voorsprong van één minuut, maar werd tot de orde geroepen door de achtervolgers. Hierna nam Team Jumbo-Visma de koers in handen. Met de geel-zwarte dames voorop werd Markus in een goede positie gehouden. Op twintig kilometer van de meet probeerde nog één renster te ontsnappen, maar ook deze vluchtpoging bleef zonder succes. In Bakkeveen bleek een massasprint onvermijdelijk.

"We wilden de kracht van ons team gebruiken en in de breedte waren we heel sterk."

Lieselot Decroix

Ploegleidster Lieselot Decroix roemt de strijdlust van haar team. “Het was een mooie koers. We wilden de kracht van ons team gebruiken en in de breedte waren we heel sterk. Waar het op de kant kon gaan, hebben we de koers mee gemaakt. We hadden een plan en dat hebben we goed uitgevoerd. We gaan nu een nieuw plan maken om morgen alsnog het algemeen klassement naar ons toe proberen te trekken.”

Dan staat de afsluitende rit in de Bloeizone Fryslân Tour op het programma. “Er staat morgen niet heel veel wind, maar het parcours gaat vaak van smal naar breed en terug. We gaan een plan smeden om er alles uit te halen”, aldus Decroix.

Gerelateerde updates