Markus finisht als vijfde tijdens NK tijdrijden in Emmen

Markus finisht als vijfde tijdens NK tijdrijden in Emmen

Riejanne Markus is op het Nederlands kampioenschap tijdrijden als vijfde geëindigd. Op het parcours in Drenthe reed de 26-jarige renster van Team Jumbo-Visma Women een verdienstelijke rit. Ploeggenote Karlijn Swinkels kwam ten val in haar race tegen de klok. Zij kwam er vanaf met lichte verwondingen maar moest de wedstrijd staken.

Bij het tussenpunt noteerde Markus eveneens de vijfde tijd. Zij legde haar tijdrit af met een gemiddelde van ruim 43 kilometer per uur. Anna van der Breggen ging er met de titel vandoor.

"Gelukkig kan ik concluderen dat ik een goede tijdrit heb gereden."

Riejanne Markus

Markus zegt na afloop blij te zijn met haar geleverde prestatie. “Vooraf had ik getekend voor een vijfde plek. Het was afzien onderweg. Het eerste stuk verteerde ik nog heel goed. Vervolgens ging de hitte een rol spelen en werd het pittig. Gedurende mijn rit voelde ik het vertrouwen vanuit de ploegleidersauto. Ik merkte daardoor dat ik aan een redelijke tijdrit bezig was. Uiteindelijk heb ik alles gegeven en dat werd op de streep beloond met een vijfde plaats. Het was afwachten hoe ik zou terugkeren van de recente hoogtestage. Gelukkig kan ik concluderen dat ik een goede tijdrit heb gereden. Het verschil met de winnaar is weer een stukje kleiner geworden. Daar kunnen we op voortbouwen. De focus gaat nu allereerst op het Nederlands kampioenschap op de weg van komende zaterdag.”

"Het gat met de concurrentie is kleiner geworden. Dat biedt perspectief voor de toekomst."

Marieke van Wanroij

Ploegleider Marieke van Wanroij is tevreden met de prestatie van haar pupil. “Na de hoogtestage tastten we een beetje in het duister over hoe we daar sportief gezien uit zouden komen. We hebben er alles aan gedaan om vandaag goed voorbereid aan de start te staan. Afgelopen week hebben we het parcours van vandaag verkend. We wisten wat ons vandaag te doen stond. Het gat met de concurrentie is kleiner geworden. Dat biedt perspectief voor de toekomst. Het doel van Riejanne was om te focussen op houding en techniek. Als dat lukt dan voel je vanzelf tijdens een tijdrit dat je er lekker in zit. De vijfde plek is een bevestiging dat het goed zat vandaag.”

 / 

Gerelateerde updates