Oppermachtige Vos boekt tweede etappezege in La Vuelta Femenina

Oppermachtige Vos boekt tweede etappezege in La Vuelta Femenina

Marianne Vos heeft in navolging van de derde ook de vierde etappe van La Vuelta Femenina op haar naam geschreven. De 35-jarige renster van Team Jumbo-Visma won in de straten van Guadalajara de sprint van een selecte groep. Door de overwinning en de behaalde bonificatieseconden breidde Vos haar voorsprong in het algemeen klassement nog wat verder uit.

Hoewel de vierde rit werd aangeduid als vlak, moesten de rensters onderweg de nodige beklimmingen overwinnen. Vier vluchters kozen al vroeg het hazenpad, maar hun aanval was mede dankzij Team Jumbo-Visma geen lang leven beschoren.

Op de Alto de Horche, de enige gecategoriseerde beklimming van de dag, werd het peloton flink uitgedund. Namens de Nederlandse formatie waren Vos, Amber Kraak en Riejanne Markus in de voorste groep vertegenwoordigd.

In de afdalende finale gingen Demi Vollering en Liane Lippert er met zijn tweeën vandoor, maar dankzij het werk van Kraak en Markus werd hun aanval teniet gedaan. Marlen Reusser probeerde in de laatste kilometer haar concurrentes te verrassen, waarna Chloe Dygert het gat dichtreed. Vos profiteerde optimaal en sprintte naar haar tweede zege op rij.

"Na de waaierrit van gisteren voelde je de nervositeit in het peloton"

Marianne Vos

"Het was geen gemakkelijke etappe. Na de waaierrit van gisteren voelde je de nervositeit in het peloton. Alle teams wilden vooraan zitten vanwege de klimmetjes die eraan zaten te komen. Voor ons was het zaak om rustig te blijven en de kopgroep niet te ver weg te laten rijden. De meiden hebben supergoed werk geleverd door het viertal terug te halen."

Vos geeft toe dat de aanval van Vollering en Lippert zomaar de beslissende had kunnen zijn. "Als zij met z’n tweeën gaan, weet je dat het menens is. Er stond echter veel wind en dat was waarschijnlijk niet in hun voordeel. Daarnaast deden Amber en Riejanne er alles aan om het gat te dichten. Natuurlijk moet het altijd nog maar even gebeuren, maar het is veel makkelijker om te sprinten als het team al het werk voor je opknapt."

 / 

Gerelateerde updates