Ryan wint zware bergrit Ronde de L’Isard

Ryan wint zware bergrit Ronde de L’Isard

Archie Ryan heeft de vierde rit van de Ronde de L’Isard gewonnen. In de zware bergrit sprong de jonge Ier weg uit de kopgroep en soleerde naar de overwinning. Johannes Staune-Mittet maakte het geel-zwarte feest compleet door tweede te worden en zijn leidende positie in het algemeen klassement te verstevigen.

“Het was een brute rit met enorm veel hoogtemeters. De laatste zestig kilometer waren verschrikkelijk zwaar”, vertelt ploegleider Sierk Jan de Haan. “Hoe ze het samen uitspeelden was gewoon geweldig. Archie demarreerde en daardoor kon Johannes uiteindelijk profiteren van het werk van anderen en zo tweede worden. Ik ben enorm trots op de jongens. Het niveau dat ze halen is echt heel hoog.”

Ritwinnaar Ryan beaamde de woorden van zijn ploegleider. “Op elke klim werd enorm hard gereden. Uiteindelijk kwamen Johannes en ik met vijf man vooruit te zitten”, vertelt hij.

“Mijn taak was om Johannes te helpen en het klassement te behouden. We hebben de aanvallen gecontroleerd en daarna viel ik aan. Om dan eerste en tweede te worden is fantastisch. Het was echt een teamoverwinning vandaag. Het hoofddoel was om het geel te behouden. De ritoverwinning is dan helemaal een kers op de taart”, besluit de ritwinnaar.

Met de zege van vandaag komt het totaal van Ryan op twee overwinningen te staan. Voor het Jumbo-Visma Development Team staat de teller nu op negen overwinningen.

 / 

Gerelateerde updates