Staune-Mittet voegt GP Vorarlberg toe aan palmares

Staune-Mittet voegt GP Vorarlberg toe aan palmares

Johannes Staune-Mittet heeft de GP Vorarlberg op zijn naam geschreven. De 20-jarige Noor kwam in de Oostenrijkse koers na een aanval op de slotklim solo aan. Voor Jumbo-Visma Development Team was het de tweede overwinning van 2022.

Ook in 2021 wist de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma de GP Vorarlberg te winnen. Toen was Mick van Dijke de snelste.

“Het was een goede koers voor ons”, vertelt Staune-Mittet. “We gingen relaxed de wedstrijd in, uiteraard met de ambititie om te winnen. Rick Pluimers reed de hele dag op kop, maar uiteindelijk kwam het aan op de laatste klim. Ik kreeg het daar voor elkaar om een gaatje te slaan. Mijn teamgenoten hebben daarachter het tempo eruit gehaald en ik kon het volhouden tot aan de streep. We kwamen hier met een onervaren ploeg, dus ik denk dat we heel trots mogen zijn over de manier waarop we gereden hebben vandaag.”

Staune-Mittet boekte zijn eerste zege van het seizoen. Zijn ploeg maakte eerder bekend dat de Noor vanaf 2024 prof wordt bij Team Jumbo-Visma.

Gerelateerde updates