Sterke Kooij snelt naar podiumplaats in hectische sprint UAE Tour

Sterke Kooij snelt naar podiumplaats in hectische sprint UAE Tour

Olav Kooij is in de tweede massasprint van de UAE Tour als derde geëindigd. In een snelle, chaotische sprint deed de sprinter van Team Visma | Lease a Bike lang mee voor de winst, maar hij zag uiteindelijk hoe Tim Merlier zijn tweede dagzege boekte.

Na het klimgeweld op de Jebel Jais, was het voor Team Visma | Lease a Bike in de vierde etappe zaak om sprinter Olav Kooij in stelling te brengen. Op de lange, brede en rechte wegen richting schiereiland Palm Jumeirah namen de sprintersploegen al snel de controle. Twee vluchters mochten even vooruit rijden, maar werden ruim voor de finish in Dubai Harbour weer opgeslokt.

"Ik voelde dat ik het momentum had"

Olav Kooij

De sprintvoorbereiding verliep wegens een valpartij op ongeveer drie kilometer van de sprint, wat chaotisch. Kooij vond zijn weg uiteindelijk toch naar voren en ging de sprint na wat knappe en behendige manoeuvres vroeg aan. Hij bleef lang op kop, maar moest even voor de streep toch zijn meerdere erkennen in Merlier. “Ik besloot vrij vroeg aan te gaan, want ik had het gevoel dat ik het momentum had”, aldus Kooij. “Het was op dat moment echter nog vrij ver naar de meet, dus helaas kon ik ondanks mijn voorsprong niet tot het einde standhouden.”

De WorldTour-koers in het Midden-Oosten gaat morgen en zaterdag verder met hoogstwaarschijnlijk nieuwe sprintetappes. Zondag eindigt de etappekoers met een bergrit naar de beklimming van de Jebel Hafeet.

 / 

Gerelateerde updates