Swinkels besluit Setmana Ciclista Valencia met derde plaats

Swinkels besluit Setmana Ciclista Valencia met derde plaats

Karlijn Swinkels heeft Team Jumbo-Visma in de laatste etappe van de Setmana Ciclista Valenciana een tweede podiumplaats bezorgd. De 24-jarige renster won in Gandia de sprint van het uitgedunde peloton en moest alleen vluchters Elise Uijen en Justine Ghekiere voor zich dulden.

Coryn Labecki maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep, die halverwege de koers was ontstaan. De zestien leidsters kregen een maximale voorsprong van twee minuten, maar op de laatste beklimming was het voor de meesten, waaronder Labecki, gedaan. Uijen en Ghekiere bleven met zijn tweeën over en hielden hun voorsprong vast tot aan de streep.

In de sprint om de derde plaats trok Swinkels vervolgens aan het langste eind. "Ergens is het een klein beetje zuur dat ik de rit niet heb gewonnen, maar aan de andere kant ben ik superblij met de vorm. Dat ik in de finale de sterkste ben van het overgebleven peloton betekent veel goeds voor het voorjaar. Op deze manier de wedstrijd afsluiten, geeft een heel fijn gevoel", aldus Swinkels.

"Riejanne heeft mij de hele dag supergoed geholpen"

Karlijn Swinkels

Op de Alto Barx, de laatste gecategoriseerde beklimming, kwam Swinkels heel even in de problemen, maar dankzij de steun van ploeggenote Riejanne Markus kon ze snel weer terugkeren in het peloton. "Riejanne is de hele dag bij mij gebleven en heeft me supergoed geholpen. We hadden er bewust voor gekozen om op ons eigen tempo naar boven te rijden, zodat ik eventueel nog wat explosieve power had voor in de finale. Dat pakte goed uit."

Met het oog op de klassiekers kon Swinkels niets anders dan tevreden zijn over de vorm. "We hebben een hele mooie week gehad met z’n allen." Ook Carmen Small, race coach van Team Jumbo-Visma, kon zich daarin vinden. "We zijn het seizoen goed begonnen. Met twee derde plaatsen, een vierde en een zevende plaats zijn we elke dag in de top tien geëindigd. De meiden kunnen met vertrouwen het vliegtuig in en zijn klaar voor de klassiekers. Dat is wat telt."

 / 

Gerelateerde updates