Team Visma | Lease a Bike besluit klassieke voorjaar met twaalfde plaats Benoot in Luik-Bastenaken-Luik

Team Visma | Lease a Bike besluit klassieke voorjaar met twaalfde plaats Benoot in Luik-Bastenaken-Luik

In Luik-Bastenaken-Luik, het vierde wielermonument van het jaar, spurtte Tiesj Benoot naar de twaalfde plaats. De koers werd gewonnen door Tadej Pogacar.

Pittige weersomstandigheden leken een rol te gaan spelen in de 110e editie van La Doyenne, maar naarmate de koers vorderde vertoonde de zon zich steeds vaker. Op La Redoute, een van de scherprechters, ontbrandde de koers pas echt na een aanval van Pogacar. Benoot haakte daar zijn wagonnetje aan in een achtervolgende groep, die uiteindelijk zou gaan strijden voor een podiumplaats.

De Belg manifesteerde zich hoe langer hoe meer in de achtervolgende groep. In de slotfase voelde Benoot zich sterk, maar de 30-jarige renner raakte niet weg. Achter Pogacar en Romain Bardet sprintte Benoot in naar de twaalfde plaats.

Benoot geeft na afloop zijn kijk op de koers. “In het begin voelde ik mezelf niet heel best. Uiteindelijk kwam ik erdoor en zat ik op de Roche-aux-Faucons bij de beteren. De eindsprint was moeilijk omdat ik wat ingesloten zat. Ik denk dat ik sterker was dan de twaalfde in de koers, maar het is nu eenmaal niet anders. Pogacar was vandaag duidelijk de sterkste en de verdiende winnaar. Op het moment van zijn aanval koos ik goed mijn tempo, waardoor ik later in de koers nog wat over had. Ik ben tevreden met de benen die ik had in de voorbije koersen. Nu neem ik wat gas terug en daar ben ik eigenlijk wel blij mee”, vertelt de Belg.

“We hadden bij het slotstuk van het klassieke voorjaar gehoopt op nóg een toptienklassering”, stelt ploegleider Arthur van Dongen na Luik-Bastenaken-Luik. “Daar was Tiesj goed genoeg voor vandaag. Uiteindelijk redde hij dat net niet in de sprint. Met de harde tegenwind was het lang een gesloten koers. Tiesj deelde naar mijn mening zijn race goed in. Helaas reed hij in het slot net geen top tien.”

"Gezien alle omstandigheden is het denk ik een realistische afspiegeling"

Arthur van Dongen over het Ardense drieluik

Van Dongen blikt tot slot nog kort terug op het Ardense drieluik. “In de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl hebben we als team een goede koers gereden. Vandaag zaten we, mede door omstandigheden, met te weinig man in de finale. Wellicht hadden we er dan iets meer uit kunnen persen, maar al met al mogen we tevreden zijn met de resultaten en de manier van koersen in de afgelopen wedstrijden. Gezien alle omstandigheden is het denk ik een realistische afspiegeling.”

Gerelateerde updates