Team Visma | Lease a Bike kent geen problemen in derde etappe Tour Down Under

Team Visma | Lease a Bike kent geen problemen in derde etappe Tour Down Under

Ook de derde dag in Australië heeft geen problemen opgeleverd voor Team Visma | Lease a Bike. Etappe drie van de Tour Down Under stond bij voorbaat al in de boeken als een rit voor de rappe mannen. Uiteindelijk trok Sam Welsford aan het langste eind. Milan Vader kende wederom een goede dag en finishte kort achter de sprinters.

Na twee korte gecategoriseerde beklimmingen in het begin van de etappe was de derde rit verder vlak. Vier renners kozen de aanval en reden een mooie voorsprong bijeen. Ruim voor de meet haalde het peloton ze weer bij.

Vanaf dat moment werd het wat nerveuzer volgens ploegleider Addy Engels. “Het was eigenlijk een hele rustige rit met een kleine kopgroep, zoals we voorspeld hadden. Toen die kopgroep werd teruggehaald op ruim dertig kilometer van de meet begon het steeds hectischer te worden. In de laatste tientallen kilometers zaten veel bochten met hoge snelheden.”

"Gelukkig zijn we in de hectische finale uit de problemen gebleven"

Addy Engels

“De serieuze valpartij van een paar renners liet wel zien hoe hectisch het was in de finale. Maar onze renners zeiden na afloop dat het allemaal vrij aardig gelukt was. Gelukkig zijn wij uit de problemen gebleven en goed gefinisht”, haalt de ploegleider opgelucht adem.

Vader, kopman van Team Visma | Lease a Bike in de Australische rittenkoers, finishte door goed werk van de ploeg in de top twintig van de daguitslag. “Het doel is niet om ons te mengen in de sprint, maar voor Milan is het wel van belang dat hij iedere dag zo kort mogelijk eindigt. Als er uiteindelijk in het eindklassement weinig tijdverschillen zijn, tellen de resultaten van de etappes en dan kun je maar beter vrij kort achter de dagwinnaar finishen”, weet Engels.

"Het doel voor het weekend is om met Milan een zo goed mogelijk klassement te rijden"

Addy Engels

Morgen wordt wederom een massasprint verwacht, alvorens de Tour Down Under afsluit met twee aankomsten bergop in het weekend. Engels: “We zijn tot nu toe drie keer met een hele grote groep naar de meet gereden. Dat zijn moeilijke dagen voor ons om iets uit te richten, omdat we hier natuurlijk geen pure sprinter bij ons hebben. Het doel is om met Milan een zo goed mogelijk klassement te rijden. We moeten zorgen dat we in het weekend sterk voor de dag komen.”

 / 

Gerelateerde updates