Team Visma | Lease a Bike vol vertrouwen richting slotweekend Tour Down Under

Team Visma | Lease a Bike vol vertrouwen richting slotweekend Tour Down Under

Het moest wel heel gek lopen, wilde etappe vier van de Tour Down Under niet eindigen in een nieuwe massasprint. De sprintersploegen zetten alles op alles om ook in Port Elliot te spurten voor de zege, en zo geschiedde. Sam Welsford boekte zijn derde zege, Team Visma | Lease a Bike beleefde een probleemloze dag.

Met het zwaartepunt van de seizoensopener voor de boeg, was het devies voor de zwart-gele formatie duidelijk. “Opnieuw zonder kleerscheuren aan de finish komen”, verklaart ploegleider Addy Engels het strijdplan. In een typische en ultrasnelle sprintersrit bleef Team Visma | Lease a Bike uit de gevarenzone. Nu mag het team zich gaan opmaken voor de laatste twee etappes van deze editie van de Tour Down Under.

“In etappe vijf gaat het pas echt om de knikkers”, is Engels stellig. “Er wacht ons dan een aankomst op Willunga Hill. Je zou het de koninginnenrit van deze wedstrijd mogen noemen, omdat de dubbele beklimming van Willunga Hill de zwaarste beproeving van deze koers gaat zijn. Het algemeen klassement zal hier vorm krijgen. Het is aan ons om bij de les te zijn en onze huid zo duur mogelijk te verkopen. Om in de best mogelijke omstandigheden aan die beproeving te beginnen, moesten we vandaag probleemloos zien door te komen. Dat is ons gelukt. Al onze renners finishten in dezelfde tijd als de dagwinnaar. We zijn nu klaar om onze ambities luister bij te zetten.”

"Het vertrouwen is groot"

Addy Engels

De ploegleider geeft tekst en uitleg bij de gestelde doelen van zijn team. “Wij willen hoge ogen gooien met Milan Vader. De aankomst van morgen moet hem zeker liggen. We zullen er dan ook alles aan doen om hem in een zo goed mogelijke positie in de finale te brengen. Vervolgens is het zien welk resultaat daar dan uit zal rollen, ook met het oog op het algemeen klassement. Het vertrouwen is groot, de benen zijn in orde en met de motivatie zit het ook wel snor. Ik kan stellen dat we klaar zijn voor het slot van deze Tour Down Under”, sluit Engels af.

Gerelateerde updates