Team Visma | Lease a Bike Women komt net tekort voor zege na sterke ploegentijdrit in Vuelta Feminina

Team Visma | Lease a Bike Women komt net tekort voor zege na sterke ploegentijdrit in Vuelta Feminina

Team Visma | Lease a Bike is tweede geëindigd in de openingsetappe van de Vuelta Femenina. De rensters kwamen in de ploegentijdrit slechts twee honderdsten van een seconde tekort om voor het tweede jaar op rij de handen in de lucht te mogen steken. De overwinning was voor Lidl-Trek.

In Valencia startte vandaag de tiende editie van de Vuelta Femenina. Net zoals vorig jaar bestond de eerste etappe uit een ploegentijdrit. Team Visma | Lease a Bike Women wist deze vorig jaar te winnen en hoopte dit jaar opnieuw een gooi te doen naar de dagzege.

"We hadden zonder enkele schoonheidsfoutjes deze rit kunnen winnen"

Jos van Emden

De rensters begonnen snel, wat resulteerde in een virtuele eerste plaats aan het tussenpunt. Die goede lijn wisten ze door te trekken tot aan de streep, waar ze bij binnenkomst negen seconden sneller waren dan de toenmalige nummer één EF Education-Cannondale. Uiteindelijk was het net niet genoeg voor de zege, want Lidl-Trek ging nog met tweehonderdsten onder hun tijd.

Ondanks de nipte nederlaag houdt Riejanne Markus een positief gevoel over aan deze ploegentijdrit. “Ik denk dat we zeker tevreden kunnen zijn met de prestatie die we geleverd hebben”, vertelt ze. “Het verschil is heel klein, maar dat kwam vooral door de valpartij van Lidl-Trek. Als zij daar niet gevallen waren, zou het verschil natuurlijk groter geweest zijn”.

Bij ploegleider Jos van Emden overheerst een dubbel gevoel. “We hadden zonder enkele schoonheidsfoutjes deze rit kunnen winnen. Er waren nog iets te veel momenten waarbij we bij elkaar in de weg reden of dat de aflossing niet soepel genoeg verliep”, vertelt hij. “Maar als Lidl-Trek niet valt, winnen ze met een straatlengte voorsprong.”

Het doel van Team Visma | Lease a Bike Women in deze Vuelta Femenina is duidelijk. “Vol gaan voor een goed algemeen klassement met Riejanne Markus”, licht Van Emden toe. “En natuurlijk hopen we elke dag mee te strijden voor de dagzege door aanvallend te rijden”, sluit de Nederlander af.

Gerelateerde updates