Topresultaat blijft uit voor Team Visma | Lease a Bike in proloog Ronde van Zwitserland

Topresultaat blijft uit voor Team Visma | Lease a Bike in proloog Ronde van Zwitserland

Team Visma | Lease a Bike heeft geen topresultaat weten te boeken in de proloog van de Ronde van Zwitserland. In de ultrakorte beproeving tegen de klok was Wilco Kelderman namens de Nederlandse formatie de beste finisher. Yves Lampaert won de rit.

In Vaduz, de hoofdstad van het vorstendom Liechtenstein,  startten Kelderman, Ben Tulett en Cian Uijtdebroeks al vroeg. Het trio hoopt deze week mee te strijden in het klassement en wilde dus een goede indruk achterlaten in de openingsrit. Alle drie wisten ze de schade te beperken. 

Uijtdebroeks kende naar eigen zeggen een goede rentree, nadat hij vorige maand noodgedwongen de Giro d’Italia had verlaten. “Het was fijn om weer in koers te zijn. Het was nog even spannend omdat het de eerste wedstrijdinspanning was nadat ik conditioneel toch even een stap teruggezet had”, geeft de Belg aan.

“Ik heb de schade zoveel mogelijk proberen te beperken”, gaat Uijtdebroeks verder. “En dat was belangrijk met het oog op het algemeen klassement. Het is zaak om de volgende dagen goed door te komen. Daarna wacht het hooggebergte. Daar voel ik me iets meer in mijn sas. De belangrijkste conclusie van vandaag is dat het goede gevoel er was. Dat geeft zelfvertrouwen voor de komende week.”

Gerelateerde updates