Van Dijke kleurt slotrit Deutschland Tour

Van Dijke kleurt slotrit Deutschland Tour

Mick van Dijke heeft zijn visitekaartje afgegeven in de slotrit van de Ronde van Duitsland. In een lastige slotrit wist Van Dijke zichzelf in de kopgroep te posteren. Vanuit daar kwam de jonge Nederlander net tekort om te stunten met een ritzege.

Voor Team Jumbo-Visma stond de laatste dag in het teken van aanvallen. “Het was een ontzettend zware dag. Gijs, Tosh, Tobias en ik hadden de taak om mee te springen. We hebben elkaar goed afgewisseld”, vertelt Van Dijke. Uiteindelijk wist de Zeeuw mee te sluipen in de ontsnapping. “Het ging erg snel vanuit de start. Uiteindelijk kwam ik vooruit in een groep van twaalf man. In die groep draaide het niet lekker, waarna we met zeven ontsnapten.”

"Ik voelde mezelf gewoon heel goed"

Mick van Dijke

Met deze groep wist Van Dijke ook de plaatselijke rondes te bereiken. Op deze plaatselijke ronde, die driemaal verreden diende te worden, stond de renners ook een stevige beklimming te wachten. De Fransman Romain Bardet plaatste op de tweede beklimming een demarrage, maar zag Van Dijke zijn poging remonteren. “Ik voelde mezelf gewoon heel goed. Ik ging vrij gemakkelijk mee en kon er nog overheen gaan.”

Na zijn aanval kwam de Nederlander solo vooraan te zitten. “Iedereen zat kapot dus ik wist dat ik solo moest gaan, aangezien de samenwerking ook al minder was. Helaas begonnen ze achter mij te rijden en kwamen ze terug. Vanaf dat moment was de samenwerking weg. Uiteindelijk was bij mij ook het beste er wel af”, aldus Van Dijke.

 / 

Deutschland Tour

Stage 4

Uitslag
Klassement

Uitslag

1
Pello Bilbao
Bahrain - Victorious 04:11:19
2
Ruben Guerreiro
EF Education-EasyPost +00:00:00
3
Georg Zimmermann
Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux +00:00:00
12
Gijs Leemreize
Jumbo-Visma +00:00:18
26
Tosh Van der Sande
Jumbo-Visma +00:01:55
30
Mick van Dijke
Jumbo-Visma +00:01:57
46
Tobias Foss
Jumbo-Visma +00:09:27
96
Lars Boven
Jumbo-Visma +00:14:43

Klassement

Gerelateerde updates