Vechtende Vos moet na vroege val genoegen nemen met tiende plaats in Parijs-Roubaix

Vechtende Vos moet na vroege val genoegen nemen met tiende plaats in Parijs-Roubaix

Marianne Vos is als tiende over de streep gekomen in een heroïsche editie van Parijs-Roubaix. De Nederlandse renster van Team Jumbo-Visma reed na een vroege val en lekke band de gehele koers in de achtervolging en strandde uiteindelijk nipt in een achtervolgend groepje. Alison Jackson won de Hel van het Noorden.

Geheel volgens verwachting begon het spektakel op de kasseistroken. Achttien rensters waren in de openingsfase weggereden en het peloton had moeite om het tijdsverschil onder controle te houden. Vos moest voor de eerste strook van de fiets af door een val. Na diezelfde strook weer, nu voor een lekke band. Coryn Labecki zakte terug om de 35-jarige Nederlandse te helpen, maar dat mocht in eerste instantie niet baten. Vos ging daarna alleen in de achtervolging en wist na een grote valpartij in het peloton alsnog terug te keren bij de sterkste rensters. Nadien was het zaak om het gat naar de kopgroep te dichten, maar er werd te veel naar elkaar gekeken. De vluchters bleven vooruit en Vos sprintte uiteindelijk naar de tiende plek.

"Ik heb de voorkant niet echt gezien vandaag."

Marianne Vos

“Ik heb de voorkant niet echt gezien vandaag”, vertelt Vos na afloop. “Ik lag vlak voor de eerste strook bij een valpartij en daarna reed ik lek. Toen moest ik van groepje naar groepje en werd ik iedere keer door ploeggenoten opgehaald. Het heeft geen zin om iedereen te laten wachten, want dan houd je niemand meer over voorin. Er zat niks anders op dan vol door te rijden. Ik heb aan het einde veel hulp gehad. Ik had nooit gedacht dat we nog zo dichtbij zouden komen. Het was flink afzien, maar het blijkt maar weer dat nooit opgeven loont. Volgens mij hebben de toeschouwers een mooie wedstrijd gezien.”

 / 

Paris-Roubaix Femmes

One day race

Gerelateerde updates