Account
Powered by
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
4/5 L'Isle-sur-le-Doubs › Valentigney 176km
5/5 Europa-Park › Sélestat 166km
pl Princess Anna Vasa Tour
Women's Team 25 jul '24 - 28 jul '24
2/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 116km
3/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 115km
4/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 13km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
2/4 Zlín › Pustevny 172km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
4/4 Šumperk › Šternberk 131km
fr Olympic Games ME - ITT
Women's Team 27 jul '24
1/1 Paris › Paris 32km
fr Olympic Games ME - Road Race
Women's Team 03 aug '24
1/1 Paris › Paris 272km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
es Donostia San Sebastian Klasikoa
World Tour 10 aug '24
1/1 San Sebastián › San Sebastián 236km
pl Tour de Pologne
World Tour 12 aug '24 - 18 aug '24
1/7 Wrocław › Karpacz 159km
2/7 Mysłakowice › Karpacz 15km
3/7 Wałbrzych › Duszniki-Zdrój 156km
Vos en Markus grijpen de macht in koninginnenrit Volta a Catalunya

Vos en Markus grijpen de macht in koninginnenrit Volta a Catalunya

Marianne Vos heeft op indrukwekkende wijze de tweede etappe van de Volta a Catalunya op haar naam geschreven. De 37-jarige renster van Team Visma | Lease a Bike was in de zware bergrit een klasse apart en bereikte solo de streep. Riejanne Markus eindigde als tweede en bezet in het algemeen klassement de tweede plek achter Vos.

In de tweede rit van de Catalaanse driedaagse kregen de rensters twee beklimmingen van de eerste categorie voor de wielen. Aan de voet van de slotklim toonde Team Visma | Lease a Bike meteen haar intenties. Fem van Empel trok als eerste ten aanval, gevolgd door Femke de Vries. Nadat beide rensters waren teruggepakt door het uitgedunde peloton was het de beurt aan Vos.

De meervoudig wereldkampioene kreeg aanvankelijk vier rensters, waaronder Markus, met zich mee, maar na een tweede demarrage kon niemand volgen. In de slotkilometers bleef Vos een hoog tempo rijden, waarna ze onbedreigd naar haar zesde overwinning van het seizoen kon rijden. Markus maakte het feest compleet door als tweede te eindigen. 

"Dit is bizar. Ik had nooit verwacht dat ik in een bergetappe mee zou kunnen doen voor de overwinning", glundert Vos na haar fraaie zege. “De benen voelden goed en ik probeerde op de slotklim zo lang mogelijk mee te doen. Terwijl de groep steeds kleiner werd, zag ik nog veel teamgenoten om me heen. Dat was een topgevoel en motiveerde me enorm."

"Heel bijzonder om hem op deze manier te winnen."

Marianne Vos

"Het plan was dat Fem en Femke de koers vanaf de voet van de klim hard zouden maken. Dat voerden ze supergoed uit", complimenteert Vos haar ploeggenoten. "Na de aanval van Femke keek ik om me heen en zag ik dat we er allemaal nog bij zaten. Op dat moment dacht ik: nu gooi ik de knuppel in het hoenderhok. Daar werd eerst op gereageerd, maar daarna niet meer. Heel bijzonder dat ik hem op deze manier heb kunnen winnen."

Met nog één rit te gaan, heeft Vos een voorsprong van een minuut op ploeggenote Markus. De nummer drie, Katrine Aalerud, volgt op een minuut en acht seconden. "We gaan de trui zeker proberen te behouden. Morgen staan er nog wat heuvels op het programma, maar het is een totaal andere etappe dan vandaag. Ik denk dat heel veel teams nog wel wat actie willen, dus het wordt zeker niet gemakkelijk."

 / 

Gerelateerde updates