Roglic voert Team Jumbo–Visma-podium aan op mythische Angliru

Roglic voert Team Jumbo–Visma-podium aan op mythische Angliru

Primoz Roglic heeft de zeventiende etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Sloveen kwam met ploegmaat Jonas Vingegaard over de streep, negentien seconden vóór klassementsleider Sepp Kuss. Het is voor de tweede keer in deze Ronde van Spanje dat de Nederlandse formatie het volledige podium van een bergetappe vervaardigd.

“Het is prachtig om de zege te grijpen op deze klim”, vertelt Roglic na binnenkomst. “De Angliru is een van de bekendste beklimmingen ter wereld. De berg kent een rijke historie en de stijgingspercentages zijn ongekend. Deze wilde ik graag winnen.”

Op weg naar die overwinning demonstreerde Roglic samen met ploegmaats Kuss en Vingegaard opnieuw een fraai ploegenspel. Het trio reed op de flanken van de Angliru enige tijd gezamenlijk op kop. Met een verschroeiend tempo reden Roglic en Vingegaard vervolgens gebroederlijk naar de streep, alwaar de Sloveen met de dagzege aan de haal ging en Kuss zijn leiderstrui behield.

Roglic vervolgt: “Sepp vertelde in de koers dat we ons maximaal moesten geven. Natuurlijk voelt het altijd een beetje raar wanneer je een teamgenoot ter plekke moet laten. We zijn echter coureurs en proberen altijd het beste in onszelf naar boven te halen. Ik zei tegen Sepp dat hij moest blijven vechten en in zichzelf moest blijven geloven. Het is knap hoe hij zich een weg naar de finish vocht. We zijn hier voor het grotere doel en dat is het winnen van de Vuelta met de ploeg.”

"De zaken staan er voor Team Jumbo–Visma goed voor"

Sepp Kuss

“We wisten op voorhand dat vandaag een van de beslissende dagen zou zijn”, stelt de jarige Kuss. “Met de plaatsen één, twee en drie zijn we met verve geslaagd voor deze zware beproeving. De zaken staan er voor Team Jumbo–Visma goed voor. Er komt echter nog een hoop aan in de komende dagen. De etappe van morgen bijvoorbeeld, die we zeker niet mogen onderschatten. De tijdsverschillen zoals die nu zijn, liegen denk ik niet. Het is aan ons om ook in de resterende ritten ons mannetje te staan.”

De tweede zege van Roglic betekent de vijfde overwinning van Team Jumbo–Visma gedurende deze Vuelta. De veertiende seizoenszege van de Sloveen brengt het aantal overwinningen van Team Jumbo–Visma in 2023 op 61.

Gerelateerde updates