Van Dijke zesde in ultrakorte ouverture Ronde van Romandië

Van Dijke zesde in ultrakorte ouverture Ronde van Romandië

Tim van Dijke is als zesde geëindigd in de proloog van de Ronde van Romandië. In een race tegen de klok van precies 2,28 kilometer nestelde de Nederlander zichzelf al vroeg op de dag in de bovenste regionen. Van Dijke’s landgenoot Maikel Zijlaard bleek uiteindelijk de snelste.

De Zwitserse rittenkoers startte traditiegetrouw met een ultrakorte beproeving tegen de klok. Op een bochtig parcours in Payerne noteerde Van Dijke een tijd van 2 minuten en 58 seconden. De 24-jarige renner miste uiteindelijk op een haar na het podium, want het verschil met plaats drie bleek slechts een tel. Jan Tratnik deed eveneens goede zaken en ziet zichzelf terug te midden van een hoop klassementsmannen.

“Met deze prestatie ben ik tevreden”, zijn de eerste woorden van Van Dijke na afloop. “Achteraf twijfel ik misschien een beetje of de keuze voor de tijdritfiets wel de juiste is geweest, maar dat zullen we nooit weten. Het goede gevoel overheerst momenteel. Het was een hele korte inspanning. Gezien de vele bochten in het parcours zat ik vaak op de limiet, en af en toe zelfs daarover.”

"Dit voorjaar haal ik het tot nu toe beste niveau van mijn loopbaan"

Tim van Dijke

Van Dijke verkeert momenteel in goede vorm. “Ik kan inderdaad niet ontkennen dat het op het moment erg lekker gaat. Dit voorjaar haal ik het tot nu toe beste niveau van mijn loopbaan. De nieuwe ervaringen die ik meemaak zijn stuk voor stuk erg gaaf. Ik denk dat er nog steeds een hoop in het vat zit”, is de Zeeuw tevens ambitieus.

 / 

Gerelateerde updates