Team LottoNL-Jumbo probleemloos door sneeuwetappe Romandië

Team LottoNL-Jumbo probleemloos door sneeuwetappe Romandië

Team LottoNL-Jumbo is de door sneeuw geteisterde tweede etappe van de Ronde van Romandië goed doorgekomen. Kopman Primoz Roglic staat ook na vandaag vierde in het klassement. De ingekorte rit werd gewonnen door Stefan Küng en Fabio Felline blijft leider.


“De ploeg zat goed van voren en bleef continu uit de problemen”, aldus ploegleider Grischa Niermann. Het team reed vandaag met twee doelen: Roglic en Robert Gesink voorin houden en sprinten met Juanjo Lobato. “Het is balen dat Juanjo in de finale lek reed. Hij was meteen kansloos en kwam in een geloste groep terecht.”


De tweede rit werd vanwege hevige sneeuwval ingekort. De eerste 24 kilometer werden overgeslagen en de start was in Aigle. De finish 136 kilometer verderop in Bulle. Al vroeg in de etappe reed er een kopgroep weg. De vluchters kregen de ruimte en het peloton kwam, mede door de lekke band van Lobato, te laat om ze terug te pakken.


"Ik zag de renners na de koers en volgens mij was dit op het randje van het verantwoorde. Een paar mannen zijn helemaal verkleumd”, aldus Niermann. “Aan de finish was het twee graden en sneeuwde het. Ze hebben de koers gelukkig wel ingekort. Maar op de laatste klim was er sneeuw en lag er water op de weg. Morgen is het opnieuw geen echte bergetappe, maar wel een lastige rit. Ik hoop vooral dat het beter weer is”, besluit de Duitse sportdirecteur.

Gerelateerde updates