Aanvallers Campenaerts en Castelijns in top tien Rund um Köln

Aanvallers Campenaerts en Castelijns in top tien Rund um Köln

Twan Castelijns is als zesde geëindigd in Rund um Köln, Victor Campenaerts kwam als tiende over de streep tijdens de eendaagse wedstrijd in en rond Keulen. De winst was voor Gregor Mühlberger, die die op het allerlaatste moment uit de kopgroep wegsprong. 

“Het was heel erg warm vandaag”, zei ploegleider Mathieu Heijboer na afloop. “Dat had op iedereen zijn weerslag. Direct uit het vertrek reed er een grote groep van veertig renners weg. Daar zaten we met zes renners bij, maar wel zonder Dylan Groenewegen en Robert Wagner. Dat was een teken voor de grote groep om vol gas te geven en toen werd er zowel van voor als van achteruit direct volle bak gekoerst.” 

Campenaerts initieerde een tweede aanval. “Uit die grote groep van veertig man reed vervolgens Victor weg samen met nog een andere renner. Uiteindelijk maakte Twan samen met nog tien anderen de oversteek en sloten zich aan bij de andere twee. De renners uit de groep van veertig die niet mee waren lieten het vervolgens lopen, waarna de groep van Dylan en Robert zich daarbij voegde. Maar toen was de kopgroep al gevlogen.” 

“Victor heeft aan het einde nog diverse malen geprobeerd om weg te springen uit de kopgroep, maar de andere renners in de kopgroep hadden ook gezien dat hij de sterkste van die groep was. Twan blokte het een aantal keren heel goed af en probeerde het ook zelf een keer, maar die groep wilde niemand laten rijden. Uiteindelijk springt Mühlberger op het allerlaatste moment weg en houdt hij nog net genoeg over om te winnen.”

Gerelateerde updates