Achtste plaats brengt Bennett plekje hoger in algemeen klassement Tour de France

Achtste plaats brengt Bennett plekje hoger in algemeen klassement Tour de France

George Bennett heeft goede zaken gedaan in de twaalfde etappe van de Tour de France. De Nieuw-Zeelandse klimmer van Team LottoNL-Jumbo eindigde als achtste in de etappe en klom daarmee naar de negende plek in het algemeen klassement. De rit met finish op Peyragudes werd gewonnen door Romain Bardet. Fabio Aru nam de leiding in het klassement over. 

Na zijn eindwinst in de Tour of Californië, was Bennett benieuwd of hij ook in de Tour met de besten zou kunnen wedijveren. 

“Het bevestigt voor mij dat ik met de besten mee kan”, weet Bennet nu. "Ik wist niet of zondag alleen een goede dag was van mij of dat het meer was. Ik heb nog een paar foutjes gemaakt, maar daar leer ik veel van. Het belangrijkste voor mij is dat ik nu een constant niveau houd.” 

Bennet deed op 500 meter van de finish nog een gooi naar de etappewinst. “Ik had hele goede benen. Een overwinning hier zou heel mooi zijn geweest, maar winnen van deze jongens is niet heel realistisch. Ik heb het gewoon geprobeerd. Het jaar startte slecht voor me met de Ziekte van Pfeiffer. Vanaf daar ging het eigenlijk allemaal heel goed. Altijd in de buurt van de top tien en ik hoop daarop voort te borduren.” 

“Hij strijdt met de beste tien in de Tour de France”, zei ploegleider Frans Maassen. “Het was man tegen man. Hij heeft wel afgezien vandaag. Maar als je zo kan strijden met de allerbesten, dan moet je voor ieder plekje knokken. Het belangrijkste is dat hij zijn eigen niveau blijft houden. Niet te veel naar anderen kijken, maar zichzelf goed verzorgen. Dan zien we wel waar het uiteindelijk toe leidt. Op het laatst probeerde hij nog voor de winst te gaan. Hij is een vechter tot en met. Hij wil altijd meer. Dat kan ook een valkuil zijn, maar vandaag heeft hij het super gedaan.”

Gerelateerde updates