Battaglin 10e na uitblijven waaiers in Tour Down Under

Battaglin 10e na uitblijven waaiers in Tour Down Under

Team LottoNL-Jumbo had veel verwacht van de vierde etappe in de Tour Down Under. Het parcours leende zich perfect voor waaiers. Er stond vrijdag echter bijna geen wind en dus eindigde de etappe in een sprint van een grote groep. Daarin was Simon Gerrans (Orica GreenEDGE) de sterkste en werd Enrico Battaglin 10e.

“Deze etappe had een waaieretappe moeten worden”, zei ploegleider Frans Maassen na de finish in Victor Harbor. “We hebben deze rit vorige week ook verkend met oog op de kans op waaiervorming. Vandaag stond er echter bijna geen wind. Twintig kilometer voor de finish lag er nog een klim. Daarna bleven er nog veertig man over met Battaglin, Primoz Roglic en George Bennett erbij. Helaas sloten er met nog zeven kilometer te gaan nog 25 man aan met een aantal snelle mannen daarbij. Enrico werd vervolgens in het gedrang voor de sprint al geklopt.”

Battaglin baalde van zijn tiende plaats. “Ik maakte een goede kans, vandaag”, gaf hij aan. “Ik zat in een goede positie tijdens de laatste klim. Vervolgens verloor ik in aanloop naar de sprint wat terrein voor de laatste twee bochten. Daar heb ik de sprint verloren, maar Orica GreenEDGE was vandaag ook weer erg sterk.”

Gerelateerde updates