Battaglin 11e in openingsrit Tour de l’Ain

Battaglin 11e in openingsrit Tour de l’Ain

Enrico Battaglin is 11e geworden in de eerste etappe van de Tour de l’Ain. De Italiaan van Team LottoNL-Jumbo raakte in de hectische massasprint ingesloten. Matteo Trentin (Etixx - Quick Step) won de rit en is de eerste leider in de wedstrijd.

 

“We hebben niet echt een sprinter bij ons, maar Enrico Battaglin krijgt de kans in de massasprints”, zei ploegleider Nico Verhoeven. “De aankomst was vandaag volledig vlak, snel en hectisch. In zo’n sprint moet je wat geluk hebben en vandaag zat er gewoon niet meer in dan zijn 11e plaats.”

 

“Deze etappe was de eerste koers van Robert Gesink na zijn valpartij in de Ronde van Zwitserland”, vervolgde Verhoeven. “Hij is de dag goed doorgekomen. Het was ook de makkelijkste rit van de week. Morgen is de etappe wat langer. In de finale gaan we twee keer over een klimmetje van 3 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7 procent. Daar zal de groep flink uitdunnen. Ik verwacht een sprint met een groep van 40 tot 50 renners. Dat is voor Enrico een betere situatie dan vandaag het geval was.”

Gerelateerde updates