Battaglin 6e, Kruijswijk houdt schade beperkt in 4e rit Vuelta

Battaglin 6e, Kruijswijk houdt schade beperkt in 4e rit Vuelta

Enrico Battaglin is zesde geworden in de vierde etappe van de Vuelta a Espana. De Italiaan van Team LottoNL-Jumbo zat in de grote kopgroep, maar kon in de slotfase niet met ritwinnaar Lilian Calmejane (Direct Energie) mee. Steven Kruijswijk verloor op de slotklim 34 seconden op de groep met klassementsfavorieten. Darwin Atapuma (BMC Racing Team) is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

 

“We waren na gisteren wel een beetje onzeker over hoe Steven Kruijswijk ervoor stond”, zei ploegleider Jan Boven. “Vandaag was het wat minder steil en explosief dan gisteren, maar onderaan de slotklim werd er wel meteen volle bak gereden. Daar heeft Steven het lastig gekregen, maar hij is rustig gebleven en heeft zich gefocust op de beklimming.”

 

“Ik voelde me beter dan gisteren”, gaf Kruijswijk aan. “Dat is positief. Ik had niet verwacht dat ik vandaag wel ineens bij de besten zou blijven, maar het ging niet slecht. Als dit zich zo doorzet, kan ik in de loop van de Vuelta het niveau halen dat ik voor ogen had.”

 

Goede benen

Enrico Battaglin zat in de vroege ontsnapping en streed om de dagzege. “Het was een zware dag voor mij”, zei de Itialiaan. “Het was een lastige etappe. Ik heb gedaan wat ik kon op de laatste beklimming. Mijn benen voelen goed en ik heb vertrouwen in mezelf. Morgen wordt het ook een interessante rit voor mij.”


 

Gerelateerde updates