Battaglin naar Team LottoNL-Jumbo

Battaglin naar Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo heeft de Italiaanse wielrenner Enrico Battaglin gecontracteerd voor het wielerseizoen van 2016. Battaglin, die in 2013 en 2014 een rit won in de Giro dItalia, gaat zich bij de Nederlandse ploeg focussen op de heuvelklassiekers.

Na vier jaar bij Bardiani CSF Pro Team is het een goed moment om naar een World Tour-ploeg te gaan, zegt Battaglin over zijn overstap. Ik heb geen super goed seizoen achter de rug en daarom ben ik extra blij met deze stap. Ik heb met meerdere teams gesproken, maar Richard Plugge wist mij er snel van te overtuigen dat ik voor Team LottoNL-Jumbo moest kiezen.

Structuur

Wij hebben met Bianchi een grote Italiaanse sponsor, legt ploegleider Nico Verhoeven de keuze voor Battaglin uit. We waren daarom op zoek naar een Italiaanse renner die bij de structuur van onze ploeg past en een meerwaarde voor ons is. Enrico heeft in de afgelopen drie jaar twee etappes gewonnen in de Giro dItalia. Er zijn niet veel renners die dat hebben gepresteerd, zeker niet als je ziet dat Enrico geen massasprinter of super klimmer is. Daarnaast heeft hij nog nooit in een World Tour-ploeg gereden. Dat hij bij ons vanaf het begin van het seizoen in een betere structuur terecht komt, zal ervoor gaan zorgen dat hij stappen gaat zetten. We gaan veel plezier aan hem beleven.

Specialissima

Battaglin kijkt uit naar zijn tijd bij Team LottoNL-Jumbo en ziet de samenwerking met Bianchi als een mooie bijkomstigheid.
Ik vind het mooi dat ik op fietsen van Bianchi ga rijden. Bianchi is een begrip in Italië en ik verheug me op het testen van het Specialissima-model. De 25-jarige Italiaan gaat zich komend seizoen richten op de heuvelklassiekers. Ik ben een explosieve renner en daarmee denk ik goed uit de voeten te kunnen in de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De afgelopen jaren heb ik de Italiaanse World Tour-wedstrijden gereden en nu kan ik ook andere races op het hoogste niveau leren kennen. Naast de heuvelklassiekers wil ik graag een grote ronde rijden.

Uitdaging

Mijn overstap naar Team LottoNL-Jumbo is een grote uitdaging, vervolgt Battaglin. Ik ben de enige Italiaan in de ploeg. Ik ken mijn toekomstige ploeggenoten niet persoonlijk, maar ik weet wie ze zijn en wat ze kunnen. Wilco Kelderman is een heel groot talent en Sep Vanmarcke is een topper in de klassiekers. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen. De ploeg biedt mij een mooie kans en die wil ik grijpen. Daar maakt Verhoeven zich geen zorgen om. We gaan Enrico Nederlands leren, zegt de ploegleider. George Bennett begreep de taal ook binnen een halfjaar. Bovendien spreekt Enrico prima Engels, dus op communicatiegebied zullen er geen problemen zijn.

Gerelateerde updates