Battaglin tiende in tweede etappe Tour Down Under

Battaglin tiende in tweede etappe Tour Down Under

Enrico Battaglin is in de tweede etappe van de Tour Down Under naar de zevende plaats in het algemeen klassement gestegen. Na een hectische finale in de rit naar Stirling werd hij tiende. Jay McCarthy (Tinkoff) won de etappe.

De 132 kilometer lange rit van Unley naar Stirling die eindigde met vijf plaatselijke omlopen van 21 kilometer, was lange tijd een rustige. Adam Hansen (Lotto-Soudal) was de enige aanvaller van de dag en hij kreeg een maximale voorsprong van ongeveer 2,5 minuut. Toen hij in de finale van de race weer werd teruggepakt, werd Caleb Ewan, de winnaar van de eerste rit, uit het peloton gelost en barstte een hectische finale los.

“Tot de laatste 8 kilometer was de koers redelijk gesloten”, zei ploegleider Frans Maassen. “Wij hebben vervolgens geprobeerd om George Bennett, Primoz Roglic en Enrico Battaglin in een goede positie te krijgen voor de finale. Enrico zat goed geplaatst totdat er een valpartij ontstond. Door die val moesten wat extra inspanningen doen om Enrico perfect af te zetten. Hij had korter kunnen finishen dan deze tiende plaats.”

Gerelateerde updates