Bennett handhaaft zich vooraan in lastige 6e etappe Vuelta

Bennett handhaaft zich vooraan in lastige 6e etappe Vuelta

George Bennett is 33e geworden in de 6e etappe van de Vuelta a Espana. De Nieuw-Zeelander van Team LottoNL-Jumbo eindigde in een groepje dat sprintte voor de 8e plaats. Ritwinnaar Simon Yates (Orica - BikeExchange) zat daar 29 seconden voor.

 

“De stemming viel mee, vanochtend”, zei ploegleider Addy Engels de dag nadat kopman Steven Kruijswijk de ronde had verlaten. “De jongens waren gemotiveerd om er wat van te maken. Achteraf bleek het een hele lastige dag en dat kwam grotendeels door de manier waarop er gekoerst werd. Alleen voor George Bennett was het vandaag te doen. Robert Gesink zat er lang bij, maar heeft het aan het einde laten lopen. Hij is hier ook vooral om te verbeteren en in de laatste week iets moois te doen.”

 

Moraal

Bennett beaamde dat het een zware etappe was. “Het was geen goede dag om in de ontsnapping te zitten, dus ik probeerde het vanuit het peloton”, gaf hij aan. “Ik wilde het moraal hoog houden na die hele slecht dag van gisteren. Ik voelde me sterk vandaag, dus ik hou de opties open voor de rest van de Vuelta.”


 

Gerelateerde updates