Bennett houdt stand in bergrit Dauphiné

Bennett houdt stand in bergrit Dauphiné

George Bennett was in de tweede etappe van het Criterium du Dauphiné in staat om bij de beste klimmers in de wedstrijd te blijven. De Nieuw-Zeelander van Team LottoNL-Jumbo was in de laatste 500 meter van de rit echter betrokken bij een valpartij, verloor 20 seconden en werd uiteindelijk 34e. Jesus Herrada (Movistar) won de etappe.

 

In de aanloop naar de belangrijke voorlaatste beklimming van de tweede etappe in het Criterium du Dauphiné was een aantal renners van Team LottoNL-Jumbo van voren zichtbaar. Onder anderen Moreno Hofland en Mike Teunissen brachten George Bennett naar voren voor de finale van de rit. “Er is een goede onderlinge sfeer”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “De jongens willen elkaar zo goed mogelijk helpen en ondersteunen, ondanks dat we geen uitgesproken kopman hebben. Vandaag is George maximaal geholpen. Hij reed vervolgens ook goed. Hij kon de beste renners volgen. Het is jammer dat hij betrokken was bij de valpartij in de laatste 500 meter. Hij is zelf niet ten val gekomen, maar werd er wel erg door gehinderd.”

 

Woensdag liggen er kansen voor aanvallers in de derde etappe van het Criterium du Dauphiné. “Het zal een lang gevecht worden om de plaatsen in de kopgroep, maar daar willen wij ons graag in mengen”, gaf Zeeman aan. “We gaan er alles aan doen om mee te zijn.”

Gerelateerde updates