Bennett moet favorieten laten gaan in dertiende etappe Tour de France

Bennett moet favorieten laten gaan in dertiende etappe Tour de France

George Bennett heeft in de dertiende etappe van de Tour de France de favorieten voor het algemeen klassement moeten laten lopen. Hij finishte als 22ste en zakte van de negende plek naar de elfde plek in het klassement. De korte, spectaculaire rit over 101 kilometer naar Foix werd gewonnen door Warren Barguil. Fabio Aru behield de leiding in het algemeen klassement.

“Ik was gewoon niet goed genoeg vandaag”, concludeerde Bennett direct na de finish. “Het plan was om te volgen. Ik had verwacht dat ik sterker was in de finale, want ik voelde me eigenlijk best goed. Maar op dat hele steile gedeelte had ik opeens een heel slecht moment. Zo’n grote groep laat het tijdsverschil met je dan heel snel oplopen. Ik was alleen en kon er vrij weinig aan doen. Ik ben teleurgesteld. Er zijn nog acht etappes te gaan. Ik zal vol gas moeten rijden op de Galibier of de Izoard. Het is nog niet voorbij. Ik ga nu herstellen en hoop er over een paar dagen in de bergen weer te staan.” 

“Het kan natuurlijk gebeuren”, vond ploegleider Frans Maassen. “Het is zonde dat het gebeurt, want je hoopt dat hij hetzelfde niveau haalt als de andere dagen. Het was een super lastige dag. Vanaf het begin tot het einde is er voluit gereden door de toppers. Contador en Quintana waren veel sterker dan gisteren en dat zijn geduchte concurrenten. Dan verlies je twee plekken. De top tien is nog niet verloren. We moeten zien dat we daar weer terugkomen. George kan daar zeker voor gaan. Het zit er zeker nog in.”

Gerelateerde updates