Bennett verliest seconden in Tour Down Under

Bennett verliest seconden in Tour Down Under

George Bennett heeft in de eerste lastige etappe van de Tour Down Under een achterstand van dertien seconden opgelopen. De wielrenner van Team LottoNL-Jumbo was op de laatste klim van de dag niet in staat om met de eerste tien renners mee te komen. Simon Gerrans (Orica GreenEDGE) won de rit.

De derde etappe van de Tour Down Under barstte tien kilometer voor de finish los. In Montacute lag de top van een pittige laatste klim, waarna alleen nog een afdaling van ruim vijf kilometer volgde. “Het was ons doel om George Bennett goed af te zetten voor die klim zodat hij met de besten kon strijden”, zei ploegleider Frans Maassen. In de aanloop naar die klim kwam Bram Tankink echter hard ten val en dat gooide flink wat roet in het eten. “Na die valpartij van Bram hebben we teveel energie moeten steken in het terugwinnen van onze positie. We hadden op meer gerekend.”

“We zaten vast achter de valpartij in de aanloop naar de laatste klim”, gaf George Bennett aan. “Daar zijn we Bram verloren. Het was een hels karwei om terug te komen, maar het team heeft ervoor gevochten en zorgde ervoor dat ik weer vooraan kwam te zitten. Helaas betaalden we de tol voor die inspanning. Toen we ons terug naar voren vochten, moest ik al teveel in het rood om de kopgroep nog te kunnen volgen in de finale. Ik krijg morgen een nieuwe kans.”

Bram Tankink is na de etappe naar het ziekenhuis gebracht ter controle.

Gerelateerde updates