Boom en Lammertink top tien in proloog Zwitserland

Boom en Lammertink top tien in proloog Zwitserland

Lars Boom is in de proloog van de Ronde van Zwitserland als zevende geëindigd, Steven Lammertink werd gedeeld negende. De proloog over zes kilometer in en rondom Cham werd uiteindelijk gewonnen door Rohan Dennis.

 “Twee renners in de top tien, dat is gewoon goed”, zei ploegleider Addy Engels na afloop van de proloog. “Lars heeft vaker laten zien dit aan te kunnen. Het is mooi dat hij vandaag laat zien dat hij op een goed niveau is. Voor Steven is het volgens mij de eerste keer dat hij op WorldTour-niveau laat zien dat hij hiertoe in staat is, dat is heel mooi.” 

De Team LottoNL-Jumbo selectie is met verschillende doelen naar de Ronde van Zwitserland gekomen. “We hebben hier best een interessante ploeg wat dat betreft. De tijdrit is een doel. Vandaag lag daar al een kans, maar ook de komende tijdrit is een kans. Daarnaast hebben we met Juan Jose Lobato iemand die mee kan doen in de sprints. En ook hebben we verschillende jongens die de vrijheid gaan krijgen om mee te zitten in een vlucht en op die manier voor dagsucces te gaan”, zei Engels. 

Uitgesproken doelen voor Steven Kruijswijk met het oog op het algemeen klassement heeft de ploeg volgens Engels niet. “Steven heeft de Giro niet uitgereden. We moeten kijken hoe hij er voor staat en hoe hij zich voelt. We gaan geen tijd laten lopen, maar we komen hier niet direct met ambities voor het algemeen klassement. Als Steven er in de koers doorkomt, kunnen we daar altijd naar gaan kijken.” 

Morgen staat er een etappe op het programma die bestaat uit vier keer een lokale ronde rond Cham. “Het is een lokale ronde met daarin nog een best wel lastige klim erin. Dat kan iets zijn voor sprinters die redelijk een klim over kunnen. Het kan ook zijn dat de klassementsrenners morgen uitkiezen om alvast een eerste steek uit te delen. Het meest voor de hand liggende is echter dat we morgen met een select gezelschap gaan sprinten.”

Gerelateerde updates