Boom klimt naar plek vier in algemeen klassement Ronde van Zwitserland

Boom klimt naar plek vier in algemeen klassement Ronde van Zwitserland

Lars Boom is naar de vierde plek geklommen in het algemeen klassement van de Ronde van Zwitserland. De LottoNL-Jumbo renner finishte als zestiende tijdens de tweede etappe. De rit die bestond uit vier keer een lokaal circuit rondom Cham werd gewonnen door Philippe Gilbert. Steven Lammertink kwam hard ten val en moest opgeven. 

“Het was een slechte dag voor ons”, zei ploegleider Addy Engels na afloop. “Steven Lammertink was betrokken bij een valpartij. Hij is daarbij hard ten val gekomen. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn van zijn val, hij wordt op dit moment gecontroleerd in het ziekenhuis. Dat werpt wel een schaduw over een dag als vandaag.” 

Vooraf had Engels gehoopt dat Juan Jose Lobato misschien mee zou kunnen doen in een sprint. “Juan Jose voelde zich vandaag echter heel slecht en moest ook het peloton laten lopen. Lichtpuntje was wel de manier waarop Lars reed vandaag. Hij overleefde de laatste klim en zat vervolgens heel goed van voren.”

 Ook Steven Kruijswijk zat goed mee vooraan. “Steven is het andere lichtpuntje vandaag. Hij reed goed en zat vooraan waar hij vooraan moest zitten.” 

“Morgen is meer een sprintetappe dan dat het vandaag was, maar de etappe van morgen kent wel een hele technische finale. Het loopt iets omhoog en gaat ook nog over klinkertjes. Juan Jose moet wel heel erg verbeteren wil hij daar morgen een rol van betekenis kunnen spelen. Op dit moment verwacht ik dat Lars de beste kans maakt op een goed resultaat, hij kan namelijk ook heel goed aankomen.”

Gerelateerde updates