Bram Tankink rijdt ook volgend jaar voor Team LottoNL-Jumbo

Bram Tankink rijdt ook volgend jaar voor Team LottoNL-Jumbo

Bram Tankink heeft zijn contract met Team LottoNL-Jumbo met een jaar verlengd. Dit betekent dat de renner die onlangs zijn 38e verjaardag heeft gevierd, volgend jaar aan zijn 10e seizoen bij de Nederlandse WorldTour-formatie begint.

De wegkapitein van Team LottoNL-Jumbo is blij dat hij nog een jaar door kan gaan. “Ik bekijk het seizoen per seizoen en dit jaar heb ik besloten om er in ieder geval nog een jaar aan vast te plakken. Ik voel me goed, ik ben gemotiveerd en ik ben erg blij met deze ploeg, dus waarom zou ik nu al stoppen.”

Dit seizoen reed Tankink de Giro d’Italia in dienst van kopman Steven Kruijswijk. Ook komend jaar wil hij als wegkapitein de ploeg tot een hoger niveau brengen. “Dit jaar was de Giro een unieke ervaring en dat is iets waar ik graag nog een keer mijn steentje aan bij wil dragen.”

Volgend jaar rijden er opnieuw een aantal jonge renners bij Team LottoNL-Jumbo. Bram Tankink kan hen zeker wat leren. “Ik kan mijn ervaring gebruiken om nieuwe profs een spiegel voor te houden. Prof worden is een mooi resultaat van hard werken en talent maar het is nog belangrijker om te beseffen dat wielrennen een vak is, een manier van leven. Ik hoop de nieuwe jongens dat bij te kunnen brengen.”

Multi-inzetbaar

Technisch directeur Nico Verhoeven is tevreden dat de ploeg Bram Tankink heeft weten te behouden. “Bram is een meerwaarde voor de ploeg, zowel als helper maar ook zeker als wegkapitein. Tankink kan door zijn jarenlange ervaring de koers goed lezen en dit overbrengen op de andere renners.”

Verhoeven voegt toe dat Tankink een renner voor zowel de grote ronden als de eendaagse koersen is. “Bram is een goede renner die overal inzetbaar is. Hij kan met de beste helft van het peloton de cols over en zo kan hij Gesink en Kruijswijk lang bij staan. Ook is hij in te zetten in de voorjaarsklassiekers als ondersteuning van Lars Boom.“

 

Gerelateerde updates