Campenaerts 12e in klassement

Campenaerts 12e in klassement

De tweede etappe in de Volta la Comunitat Valenciana is gewonnen door Daniel Martin (Etixx - Quickstep). De 29-jarige Ier kwam solo aan op de slotklim naar Alto de Fredes. Victor Campenaerts van Team LottoNL-Jumbo kwam als 40e over de streep. Hij staat nu 12e in het algemeen klassement. Wout Poels (Team Sky) blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

De tweede etappe in Valencia mag je met een gerust hart een traditionele noemen. Een vijftal renners kregen van het peloton al vroeg in de etappe een kans, maar hun voorsprong was nooit groter dan vijf minuten. Op de slotklim werden de vluchters gegrepen en verdedigde Victor Campenaerts zijn 6e plaats in het algemeen klassement. Al snel volgde een aantal aanvallen waaronder die van José Herrada. Pas in de slotkilometer plaatste Martin zijn aanval. De 29-jarige Ier hield stand en pakte zijn eerste seizoenszege.

“We begonnen met het idee aan deze etappe om met Victor goed van voren aan de slotklim te beginnen”, vertelde ploegleider Addy Engels na de rit. “Het was toch nog een lange klim voor hem maar hij verliest niet zo veel tijd en daar ben ik tevreden over. Victors hoofddoel was gisteren de tijdrit en om zich in dit soort etappekoersen verder te ontwikkelen. Dat hij nu 12e staat is goed. Dan kan hij voelen en ervaren hoe het is om een klassement te verdedigen. Het is in ieder geval een mooie positie om verder aan te werken.”

Campenaerts werd tijdens de etappe goed ondersteund door de ervaren mannen van Team LottoNL-Jumbo.

“Ik heb heel veel gehad aan het werk van Dennis, Tom en Paul”, vertelde Campenaerts vanuit de bus. “Ze hebben me perfect uit de wind gehouden vandaag en voorin het peloton aan de voet van de klim afgezet. Ik voel me goed en hoopte op een strak tempo op de klim maar het bleef lang gesloten. Toen sprong Martin weg en daar had niemand een antwoord op. Ik ben tevreden want ik heb niet veel tijd verloren en van de val van gisteren heb ik geen last.”

Vrijdag volgt een vlakke rit in de Volta a la Comunitat Valenciana naar Alzira. “Morgen is een vlakke sprintersetappe. Dan trekken we allemaal de kaart van Dylan.”

Gerelateerde updates