Campenaerts houdt niet stand

Campenaerts houdt niet stand

Victor Campenaerts heeft in de vierde etappe van de Volta a la Comunitat Valenciana niet kunnen standhouden in het algemeen klassement. De etappe over de lastige Xorret de Catí werd gewonnen door Wout Poels die zijn leiderspositie verstevigt in het algemeen klassement. De etappe werd kleur gegeven door een zevental renners dat na een lang gevecht de ruimte kreeg. Aan de voet van de laatste beklimming, de steile Xorret de Catí, werd de groep ingelopen door het peloton. Victor Campenaerts werd door Tom Leezer en Paul Martens aan de voet van de beklimming voor in het peloton afgezet maar al snel werd duidelijk dat dit net te lastig is voor de tijdrijder.

“Wij hebben geen rol kunnen spelen in de finale”, vertelde ploegleider Merijn Zeeman. “Tom en Paul hebben Victor goed afgezet maar dit was voor hem toch iets te lastig. Nu weet hij waar hij moet verbeteren richting de toekomst.”

De jonge mannen van Team LottoNL-Jumbo kregen vandaag de opdracht van de ploegleiding om in de kopgroep te zitten.

“Het was een flink en vooral lang gevecht. Pas na 71 kilometer reed die kopgroep weg. Voor Koen Bouwman en Alexey Vermeulen was dit een perfecte leerschool want nu weten ze wat er voor nodig is om in een kopgroep bij de profs te zitten”, vervolgde Zeeman. “Dit is een waardevolle ervaring voor de jonkies. Er werd trouwens zeer hard gekoerst.”

Voor de etappe stond Victor Campenaerts 12e in het algemeen klassement. De jonge tijdrijder van Team LottoNL-Jumbo wil zichzelf vooral voor dit soort koersen ontwikkelen.

“Het was echt een heel zware klim. Ik had een mindere dag. De ploeg heeft mijn een volledig beschermde rol gegeven. Maar vanaf het begin ging het super hard en ik heb in mijn hoogst haalbare tempo omhoog gereden. Maar tegen die topklimmers verlies je gewoon te veel tijd. Morgen wordt weer een belangrijke dag voor ons. Daar ga ik mij nu op concentreren.”

“Zondag staat een relatief vlakke en korte rit van 110 kilometer op het programma. Halverwege ligt een beklimming, die moeten we met Dylan overleven. En dan volgen nog 6 rondjes in het centrum van Valencia. Ik verwacht een massasprint want dat willen meerdere teams wel,” besloot Merijn Zeeman.

Gerelateerde updates