Campenaerts mee in de aanval in derde rit Romandië

Campenaerts mee in de aanval in derde rit Romandië

Victor Campenaerts heeft vandaag aanvallend gereden tijdens de Ronde van Romandië. Ruim voor de finale werd de kopgroep met Campenaerts ingerekend. De sprint werd gewonnen door Elia Viviani. Juan José Lobato eindigde op de tiende plaats en Primoz Roglic blijft vierde in het klassement.


“Het was direct duidelijk dat het een sprintersrit ging worden”, aldus Victor Campenaerts. Meteen bij het vertrek reed er een kopgroep van zeven man weg. Daarin zat namens Team LottoNL-Jumbo Victor Campenaerts. “We hadden als opdracht om met grote groepen mee te springen. Deze groep was weliswaar niet zo groot, maar met een aantal sterke mannen kon dit wel eens een kans hebben.”


Toch wist Campenaerts al snel dat zijn groep niet voorop zou blijven. Samen met zes medevluchters kreeg hij niet meer dan drie minuten voorsprong en op veertig kilometer van de streep werden ze ingelopen. “Het was direct duidelijk dat er controle zou zijn, de sprintersploegen namen de kop van het peloton en wij bleven binnen handbereik. Vanaf dat moment zijn wij ook niet vol door blijven rijden. We bleven goed draaien, maar hebben dit relatief rustig gedaan. Morgen krijgen we een zware dag en op zondag wil ik voor de tijdrit gaan.”


Lobato tiende


De pelotonsprint werd gewonnen door de Italiaan Elia Viviani. De Spanjaard Juan José Lobato kwam als tiende over de streep. “Een tiende plaats is mooi, maar zeker niet geweldig. De aanloop naar de sprint was erg nerveus en ik werd wat naar achteren geduwd. Op twee kilometer voor de streep had ik geen goede positie, maar gelukkig ben ik nog wat opgeschoven.”


Morgen staat de koninginnenrit op het programma. Primoz Roglic staat ook na vandaag vierde in het algemeen klassement. De Sloveen van Team LottoNL-Jumbo moet negen seconden toegeven op Fabio Felline, die nog steeds leider is.


Gerelateerde updates