Campenaerts ondanks val 6e in openingstijdrit in Valencia

Campenaerts ondanks val 6e in openingstijdrit in Valencia

Victor Campenaerts is zesde geworden in de openingstijdrit van de Volta a la Comunitat Valenciana. De Belg van Team LottoNL-Jumbo kwam na vijf kilometer ten val, maar stond snel weer op. Wout Poels (Team Sky) won de rit.

 

De Volta a la Comunitat Valenciana is de eerste Europese wedstrijdstrijd in 2016 waar Team LottoNL-Jumbo aan meedoet. De Spaanse etappekoers begon woensdag met een lastige tijdrit van 16,25 kilometer. Victor Campenaerts deed 23,01 minuten over zijn race en was daarmee 26 seconden minder snel dan winnaar Poels. “Victor reed een sterke tijdrit”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “In een bocht ging hij echter onderuit. Hij gleed weg, maar zat snel weer op zijn fiets. Het is knap van hem dat hij alsnog zesde is geworden. Dat hadden wij niet meer verwacht, want zo’n val kost flink wat tijd.”

 

“Ik heb geen 27 seconden stil gestaan door mijn val, maar toch zeker wel 12”, vulde Campenaerts aan. “12 seconden is mijn achterstand op de tweede plaats, dus er had een heel goed resultaat in gezeten. Het was een stomme val. In een simpele bocht schoof mijn voorwiel weg. Ik had niet het gevoel dat ik te hard door de bocht heen ging. Het asfalt is in Spanje wel wat gladder dan in België of Nederland. Mijn ketting lag eraf, maar ik ben door de mecanicien weer op weg geholpen. Daarna moest ik weer even mijn ritme terugvinden, maar op zo’n moment vraag je jezelf af het nog wel zin heeft. Ik voelde dat mijn benen goed waren, dus ik wilde de frustratie eruit rijden. Ik had alleen niet verwacht dat mijn tijd nog zo lang als snelste tijd zou blijven staan. Dat ik uiteindelijk zesde word, bevestigt het goede gevoel dat ik had tijdens mijn trainingen.”

 

Ook de tijdrit van Koen Bouwman was goed. Hij legde de 16,25 kilometer in 23,12 minuten af en werd 19e. “Dat is heel goed van hem”, gaf Zeeman aan. “Hij is pas eerstejaarsprof. Alexey Vermeulen en hij krijgen de komende dagen de kans om zich te ontwikkelen en beter te worden. Morgen is er al meteen een aankomst bergop. Er staan wereldtoppers aan het vertrek die beter zijn dan wij op een lange slotklim zoals we morgen krijgen. Wij kunnen frank en vrij koersen met Bouwman, Vermeulen en Campenaerts.”


 

Gerelateerde updates