Campenaerts vijfde en Roglic zesde in proloog Romandië

Campenaerts vijfde en Roglic zesde in proloog Romandië

Victor Campenaerts en Primoz Roglic zijn vijfde en zesde geworden in de proloog van de Ronde van Romandië. De jonge Koen Bouwman werd elfde. De proloog was 4,8 kilometer lang en werd gewonnen door de Italiaan Fabio Felline. In de natte straten van Aigle was Campenaerts acht seconden langzamer en Roglic negen seconden.


“Ik was vooral blij dat ik goed door de bochten kwam”, zei Campenaerts na de finish. “Het was een technisch parcours en ik was goed op weg. In het tweede gedeelte viel ik wat stil en vooral in de laatste bocht heb ik wat tijd laten liggen.”


“Toen ik over de finish kwam was ik een seconde langzamer dan de op dat moment beste tijd. Ik ben blij dat Felline er nog met acht seconden onderdoor komt. Dan weet je in ieder geval dat je het niet in een bocht heb laten liggen.”


De Belg van Team LottoNL-Jumbo kijkt vooral uit naar aanstaande zondag, een tijdrit van achtien kilometer rondom Lausanne. “Een lange tijdrit is meer mijn ding en ik zet daarom alles op de laatste tijdrit. We gaan er de komende dagen alles aan doen om Primoz zo goed mogelijk te helpen.”


Primoz Roglic


Ook Primoz Roglic spreekt over een verraderlijk parcours. “Het was een lastig parcours door de regen. Natuurlijk doe je er alles aan om te winnen, maar in de laatste technische bocht heb ik wel voorzichtig gedaan. Ik ben niet echt bang voor de regen, het is vooral een grotere uitdaging.”


Roglic is klaar om voor het klassement te gaan. “We zijn met een sterke ploeg en we gaan er elke dag alles aan doen om een goed klassement te rijden.”


Grischa Niermann


Ploegleider Grischa Niermann spreekt over een goede tijdrit. “We hadden natuurlijk graag nog dichterbij de zege gezeten. Victor, Primoz en Koen reden bij de eerste elf en ook de anderen finishten in een goede tijd. Dan heb je als ploeg een goede tijdrit gereden.” Met drie man bij de eerste elf wordt de ploeg tweede in het ploegenklassement en bevestigt de ploeg bij de wereldtop te horen in het tijdrijden.

Niermann zegt dat vooral de regen het lastig maakte vandaag. “Het was een technisch parcours en de regen zorgde voor zware omstandigheden. We zijn gelukkig niet gevallen. We hadden het liefst gewonnen, maar het belangrijkste is dat Primoz op al zijn concurrenten tijd pakt en op sommigen zelfs heel veel tijd.”


Morgen moet er geklommen worden. “Het is afwachten hoe de weersomstandigheden morgen zijn. Het is een bergop-aankomst en er wordt sneeuw voorspeld. De klim is veertien kilometer lang, maar vooral de eerste vier kilometer zijn echt klimmen. Wij denken dat de klim zeker in het voordeel van Primoz zal zijn.”


Gerelateerde updates