fr Tour de France
WorldTeam Men 05 jul '25 - 27 jul '25
3/21 Valenciennes › Dunkerque 178km
4/21 Amiens Métropole › Rouen 174km
5/21 Caen › Caen 33km
it Giro d'Italia Women
WorldTeam Women 06 jul '25 - 13 jul '25
2/8 Clusone › Aprica 92km
3/8 Vezza d'Oglio › Trento 122km
4/8 Castello Tesino › Pianezze (Valdobbiadene) 142km
be Baloise Ladies Tour
WorldTeam Women 16 jul '25 - 20 jul '25
1/5 Yerseke › Yerseke
2/5 Etappe 2
3/5 Etappe 3
fr Tour de France Femmes avec Zwift
WorldTeam Women 26 jul '25 - 03 aug '25
1/9 Vannes › Plumelec 79km
2/9 Brest › Quimper 110km
3/9 La Gacilly › Angers 162km
fr Tour Alsace
Development Team 30 jul '25 - 03 aug '25
1/5 Sausheim › Sausheim 4km
2/5 Europa Park › Selestat
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles
es Donostia San Sebastian Klasikoa
WorldTeam Men 02 aug '25
1/1
fr Kreiz Breizh Elites
Development Team 02 aug '25 - 04 aug '25
1/3 Calanhel › Gourin 192km
2/3 Domaine de Trévarez › Carhaix 161km
3/3 Grâces › Rostrenen 181km
pl Tour de Pologne
WorldTeam Men 04 aug '25 - 10 aug '25
1/7 Wrocław › Legnica
2/7 Hotel Gołębiewski Karpacz › Karpacz
3/7 Wałbrzych › Wałbrzych
De dag van een soigneur in de Tour

De dag van een soigneur in de Tour

Dimitri van Boxstael is een van de vier soigneurs van Team LottoNL-Jumbo die dit jaar mee is naar de Tour de France. Al voor het zesde jaar maakt hij lange dagen om de renners te verzorgen. Dimitri vertelt hoe een gemiddelde dag in de Tour er voor hem uitziet.

“Mijn dag begint een uur voor het ontbijt van de renners. Dan ontbijt ik eerst zelf, waarna de voorbereidingen starten. We zijn in totaal met vier soigneurs bij de Tour de France. Twee soigneurs doen alles wat te maken heeft met de wedstrijd, de andere twee maken de lunchpakketten voor alle stafleden en zorgen voor de andere voorbereidingen. Zij rijden gelijk door naar het volgende hotel waar zij de bijvoorbeeld de massagetafels klaarzetten zodat we na de wedstrijd gelijk aan de slag kunnen.“

“Op een warme dag worden er zo’n 150 bidons klaar gemaakt en verdeeld over drie koelboxen. Daar zitten ook drankjes in voor de staf onderweg. Als die voorbereidingen voor de dag klaar zijn, is het tijd om naar de start van de wedstrijd te gaan. Bij de start zorgen wij ervoor dat op alle fietsen bidons komen en smeren wij op een zonnige dag hun rug in. Als de renners dan van start zijn, gaan we op weg naar de bevoorrading. In de Tour is erg leuk om met al die mensen langs de weg over het parcours daarheen te rijden. Bij de bevoorrading krijgen de renners hun tasje gevuld met broodjes, repen en gelletjes.”

“Na de bevoorrading haasten wij ons naar de finish om daar de renners weer op te vangen met een drankje. Als dat klaar is, gaan we naar het hotel om ons snel om te kleden. Daar masseert elke soigneur twee renners. Wij zijn volgens mij een van de weinige ploegen die daarin rouleren, dus wij masseren elke dag twee andere renners. Als het masseren klaar is, dan zijn we zo’n 12 á 13 uur verder en zit onze dag erop. Na het diner hebben we rust, maar dan is het vaak alweer tijd om naar bed te gaan.“

Gerelateerde updates