De Tier naar Team LottoNL-Jumbo

De Tier naar Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo heeft Floris De Tier aangetrokken. De 24-jarige Belg komt over van Topsport Vlaanderen en tekent tot 2019. De Tier wordt door de Nederlandse World Tour-ploeg gezien als een klimtalent.

 

“Floris De Tier is een talentvolle klimmer”, zegt technisch directeur Nico Verhoeven. “Zo gaan we hem ook inzetten. Hij startte zijn fietscarrière als veldrijder, blonk uit als klimmer en maakte de overstap. Hij is pas laat overgestapt van de atletieksport naar het wielrennen en is nog volop in ontwikkeling. Nu gaat hij de volgende stap zetten op World Tour-niveau. Zijn komst past binnen onze filosofie om jong talent op te leiden voor het hoogste niveau.”

 

Hooggebergte

“Na de eerste contacten voelde ik mij onmiddellijk op mijn gemak bij het team”, geeft De Tier aan. “De professionaliteit spreekt me aan. Team LottoNL-Jumbo is voor mij de meest logische stap in het vervolg van mijn carrière. De ervaring die het team heeft, gaat mij zeker verder helpen. Op aanraden van mijn oude ploegmaat Sven Nys maakte ik de overstap naar de weg. Dit is mijn derde seizoen op als wegrenner. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar meer wedstrijden in het hooggebergte te rijden. Daar word ik sterker van.”

Gerelateerde updates