De trainingstips van Timo Roosen

De trainingstips van Timo Roosen

De renners van Team LottoNL-Jumbo weten als geen ander hoe belangrijk het is om je voor te bereiden op koude en natte weeromstandigheden tijdens trainingen. Twee tips van Timo Roosen om je wintertrainingen zo goed mogelijk door te komen:

"Ik heb twee tips voor mensen die in de wintermaanden gaan fietsen. De eerste is genoeg eten meenemen, want als het koud is verbrand je veel meer energie. In de winter krijg ik sneller een hongerklop dan op andere momenten en dan langs de kant staan met honger is echt geen pretje. Zelf zorg ik ervoor dat ik minimaal één reep per uur kan eten. Daarnaast heb ik altijd iets van energie in mijn bidon, zodat ik het makkelijk aan kan vullen. Daarnaast calculeer ik een extra reep en een extra banaan in, zodat ik nog wat langer door kan fietsen wanneer het lekker gaat. 

"Tip 2: In de winter rijd ik honderd keer lek. Mensen moeten dus zorgen dat ze genoeg bandjes bij zich hebben. Op een platte band naar huis fietsen is bijna net zo vervelend als met een hongerklop je tocht afmaken. Daar wordt een mens niet gelukkig van.”

Gerelateerde updates