De wereldkampioenschappen: alle uitslagen

De wereldkampioenschappen wielrennen zijn inmiddels afgelopen. Benieuwd naar de uitslagen? Bekijk het hieronder!

Wegwedstrijd (mannen)

Wout van Aert is tweede geworden op het WK wielrennen op de weg. In het Schotse Glasgow moest de 28-jarige Belg van Team Jumbo-Visma na een slopende koers zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. Het is de tweede zilveren WK-plak op de weg in de carrière van Van Aert. Tiesj Benoot eindigde als negende, Dylan van Baarle twaalfde.

Wegwedstrijd (vrouwen)

Met meerdere aanvalspogingen lieten de rensters van Team Jumbo-Visma zich regelmatig in de spits van de koers zien. Zo trokken onder andere Kim Cadzow, Anna Henderson en Riejanne Markus een aantal keer goed door. Markus bekroonde haar sterke WK met een negende plaats in Glasgow.

Individuele tijdrit (vrouwen)

Anna Henderson is als vierde geëindigd in de individuele tijdrit. De Britse renster van Team Jumbo-Visma reed een sterke race tegen de klok en greep nipt naast het brons in Stirling. Riejanne Markus finishte als negende.

Individuele tijdrit (mannen)

Wout van Aert is op de vijfde plaats geëindigd in de individuele tijdrit. De 28-jarige Belg reed een degelijke wedstrijd, maar zijn tijd van 56:56 was niet genoeg voor een medaille. Rohan Dennis, Tobias Foss en Jos van Emden finishten respectievelijk als zevende, elfde en 36e.

Wegwedstrijd en tijdrit (U23)

Loe van Belle eindigde als achttiende in de tijdrit van 36 kilometer. Colby Simmons werd zestiende in de wegwedstrijd en was daarmee de beste renner van Team Jumbo-Visma.