Dutch Innovation Factory in Zoetermeer thuisbasis Team LottoNL-Jumbo

Dutch Innovation Factory in Zoetermeer thuisbasis Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL–Jumbo kiest Zoetermeer als thuisbasis en gaat kantoor houden in de Dutch Innovation Factory (DIF). Het grootste professionele schaats- en wielerteam van Nederland ziet Zoetermeer in combinatie met de omgeving, dichtbij de kantoren van vele belangrijke partners en sponsors, als ideale locatie. Daarnaast is de ontwikkeling van het TranSportium een kans die het team niet wil laten liggen. Donderdag 20 november tekenden Richard Plugge en Jac Orie van Team Lotto NL–Jumbo een huurcontract met de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.
 
De Dutch Innovation Factory is een fantastische plek vinden de Richard Plugge en Jac Orie van team LottoNL-Jumbo. Representatief, innovatief, jong en dynamisch en ook de huisvesting van de ICT-opleidingen van De Haagse Hogeschool. De Dutch Innovation Factory ligt op een steenworp van de locatie waar het innovatieve multisportcomplex TranSportium (Initiatief nemende bedrijven: Dura Vermeer, Siemens Nederland en Royal HaskoningDHV) volgens de plannen moet gaan verrijzen.
 
Richard Plugge
Volgens Richard Plugge, algemeen directeur komt in het gebouw van de Dutch Innovation Factory alles samen waar het team voor staat. “Je ziet hier innovatie, talentontwikkeling en kennisdeling. Die vormen voor ons de sleutel. Tegelijkertijd krijgen we de kans om mee te werken aan het nieuw te ontwikkelen TranSportium, het unieke sportproject dat hier de komende jaren gestalte krijgt. Het is goed dat Team LottoNL-Jumbo nu onder één dak zit, we voelen ons hier al helemaal thuis."
 
Jac Orie
Algemeen directeur Jac Orie beaamt de positieve aspecten die Plugge noemt. ‘’Zoetermeer is een prachtige plek voor ons team om kantoor te houden. Het ligt centraal in de Randstad, dichtbij de kantoren van vele belangrijke partners en sponsors, plus we beschikken over schitterende faciliteiten. De Dutch Innovation Factory is een inspirerende omgeving en we zijn de DIF en de gemeente Zoetermeer dan ook dankbaar voor de medewerking. En hopelijk kunnen we over een aantal jaren zeggen dat ons kantoor zich bevindt op een steenworp afstand van het multisportcomplex, TranSportium. Dat zou geweldig zijn.''
 
Zoetermeer enthousiast
Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer reageert enthousiast op de keuze van
Team Lotto NL–Jumbo voor Zoetermeer. "Een geweldige week voor Zoetermeer met nieuws dat recht doet aan onze inspanningen voor ons topsportbeleid. De komst van team LottoNL-Jumbo naar onze Dutch Innovation Factory is bekrachtigd en we hoorden dat de komst van het TranSportium met zijn ijsbanen weer een stap dichterbij is."
 
Wethouder Sport van de gemeente Zoetermeer Mariette van Leeuwen is niet minder enthousiast.
"Deze wieler-schaatsploeg van internationaal niveau geeft een geweldige impuls aan ons (top)sportklimaat. En dat niet alleen, deze sporters kunnen ook de andere sporters en talenten in Zoetermeer en de regio stimuleren en inspireren. Als wethouder sport en economie ben ik blij met deze ontwikkeling en zie ik hiermee mooie kansen voor het Transportium in de toekomst!"
 
Dutch Innovation Factory
Ontmoeten, ondernemen, onderzoek en onderwijs: in de kern is dat waar de Dutch Innovation Factory om draait. De verbinding tussen (ict-)bedrijven onderling en met HBO ICT-onderwijs en –onderzoek (De Haagse Hogeschool) is uniek in Nederland. De Dutch Innovation Factory (DIF) heeft met Crosspring/Lab  bovendien  de beste incubator van Nederland in huis voor ict-starters. Met andere woorden: de Dutch Innovation Factory verbetert de aansluiting tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven, stimuleert ondernemerschap en innovatie en creëert werkgelegenheid in de regio.

Gerelateerde updates