Dylan Groenewegen vierde in Yorkshire

Dylan Groenewegen vierde in Yorkshire

Dylan Groenewegen is vandaag vierde geworden in de Tour of Yorkshire. Een dag na zijn overwinning kwam de sprinter van Team LottoNL-Jumbo tekort om Nacer Bouhanni van de zege in Harrogate af te houden. Caleb Ewan neemt na deze tweede rit de leiding over en Groenewegen zakt naar plek drie.


“Ik ben op waarde geklopt”, aldus Dylan Groenewegen. “Gisteren waren wij de sterkste en wonnen we, vandaag was het Bouhanni.” Groenewegen kwam na een lastige finale tekort om Bouhanni te verslaan. “Het was lastig, het ging op en af in de laatste kilometers. In de sprint zat ik goed geplaatst. Hivert verraste ons nog door een demarrage, maar kort daarna begon de sprint al. Ik ging samen met Bouhanni aan en al snel pakte hij een voorsprong. Bouhanni en Hivert bleven voor mij en ook Ewan kwam er nog overheen. Ik denk dat Bouhanni iets frisser aan de sprint begon dan ik dat deed. Uiteindelijk heeft de sterkste gewonnen.”


Addy Engels


Ploegleider Addy Engels heeft de ploeg goed werk zien afleveren. “Het doel is om je sprinter in een positie te brengen dat hij kan sprinten. Dat is vandaag gelukt.” Volgens Engels had de ploeg de hele dag de koers onder controle. “We hoopten op een niet al te grote vroege vlucht. Het heeft nog wat werk gekost voordat er een klein groepje weg reed, maar uiteindelijk waren er vier man in de ontsnapping. Wij controleerden de wedstrijd vooral met Stef Clement en Martijn Keizer. Op twintig kilometer van de streep werd de kopgroep gegrepen.”


“In de finale werd er nog aangevallen, maar heeft Steven Kruijswijk nog het nodige werk gedaan door op kop van het peloton te rijden”, aldus Engels. “Het gaat loodzwaar worden, vooral het finalecircuit is erg lastig. Ik denk niet dat er grote groepen aan de streep zullen komen.”


Steven Kruijswijk gaat zondag niet van start in de laatste etappe. 


Gerelateerde updates