Dylan Groenewegen wint in Ster ZLM Toer

Dylan Groenewegen wint in Ster ZLM Toer

Dylan Groenewegen heeft in Buchten de 3e etappe in de Ster ZLM Toer gewonnen. De renner van LottoNL-Jumbo was na 210 kilometer sneller dan de Belgen Timothy Dupont (Verandas Willems) and Sean de Bie (Lotto Soudal). Door de bonificatieseconden pakt De Bie de leiderstrui over van Jos van Emden.

“Ik ben weer perfect afgezet vandaag.” zegt Dylan Groenewegen. “Het was een relatief makkelijke dag eigenlijk. Je moet natuurlijk wel blijven trappen in de heuvels van Limburg, maar ik had wel steeds ploeggenoten bij me.” aldus Groenewegen. “Ik hoefde eigenlijk alleen maar het voorwiel voor me in de gaten te houden en op het goede moment te gaan sprinten. Ik heb dankzij de ploeg een hoop energie kunnen besparen waardoor ik nog een goede sprint over had. Ik ben blij dat de sprinttrein weer perfect liep.”

“We hebben de hele dag gecontroleerd, pas na 20 kilometer reed er een eerste kopgroep weg en die hebben we op ongeveer vier minuten gehouden.” Ploegleider Nico Verhoeven vertelt dat het team hard gewerkt heeft. “Toen er een groep van 12 de oversteek wist te maken hadden wij met Timo Roosen, Sep Vanmarcke en Robert Wagner drie sterke mannen mee. Het peloton kwam weer terug en met nog 90 kilometer te gaan reden er drie nieuwe mannen weg. Toen zijn we opnieuw gaan controleren. Met nog 10 kilometer te gaan pakten we de kopgroep terug en toen was het eigenlijk een grote lead-out.”

Vertrouwen

“Dat de ploeg met ervaren mannen nu voor mij rijdt is erg mooi, het geeft wel druk maar dat is voor mij alleen maar goed. En ook het vertrouwen in elkaar is na de succesvolle sprints heel erg groot, ik hoef echt alleen maar te focussen op onze eigen trein en dan weet ik dat ik op de goede plek wordt afgezet, dan hoef ik alleen nog maar te sprinten. Ik ben blij dat onze sprinttrein elke sprint beter wordt.” Groenewegen kijkt al vooruit naar morgen. “Voor de Ardennen-rit hebben we mannen die dat beter aan kunnen dan ik, dus morgen doe ik graag wat voor ze terug.”

Leiderstrui kwijt

Jos van Emden verloor de leiderstrui aan Sean de Bie en staat nu op 1 seconden van de leider.

“Je kan natuurlijk altijd beter een voorsprong dan een achterstand hebben, maar het geeft ons wel wat rust. Afgelopen twee dagen hebben we de hele rit voorop gereden en dat was zwaar.” Nico Verhoeven ziet ook voordelen in het verlies van de trui. “We bekijken het dag per dag en zijn hier om ritten te winnen, maar met vier man in de top 10 is nog alles mogelijk.”


Gerelateerde updates