Team LottoNL-Jumbo met uitgebalanceerde selectie naar Polen

Team LottoNL-Jumbo met uitgebalanceerde selectie naar Polen

Team LottoNL-Jumbo heeft tijdens de Ronde van Polen veel ijzers in het vuur. Ploegleider Jan Boven ziet in de eerste etappekoers na de Tour de France kansen voor Tom Van Asbroeck, Robert Gesink, Martijn Keizer en Bert-Jan Lindeman.

“Het is de eerste pro tour wedstrijd na de Tour de France”, zegt ploegleider Jan Boven. “Dat maakt het moeilijk om er een verwachtingspatroon aan te hangen. Met Bram Tankink en Robert Gesink hebben wij twee mannen die uit de Tour de France komen. De andere zes hebben zich op een andere manier voorbereid. Bert-Jan Lindeman, Martijn Keizer, George Bennett en Dennis van Winden zijn op hoogtestage geweest en Rick Flens en Tom Van Asbroeck hebben kermiskoersen gereden in België. We gaan het van dag tot dag bekijken en elke dag een plan maken.”

Offensief
“De eerste drie etappes zijn relatief vlak”, vervolgt Boven. “Daar moeten we attent en oplettend rijden. We hebben er met Tom Van Asbroeck een rappe man bij die op die dagen wat kan. Dennis van Winden kan met zijn ervaring belangrijk zijn voor Tom. Daarna volgen wat zware dagen. Bert-Jan Lindeman koerst graag offensief en daar krijgt hij in die etappes alle ruimte voor. In die etappes gaat ook het klassement worden bepaald. Voor het klassement is Robert Gesink een belangrijke kandidaat. We sluiten af met een tijdrit van 25 kilometer waarin Martijn Keizer kan uitpakken.”

“Die tijdrit is inderdaad een doel voor mij”, laat Martijn Keizer weten. “De afstand is ideaal en het parcours is niet heel lastig. Ik heb dit seizoen bewezen dat ik dat goed kan. Natuurlijk is de uitslag van een tijdrit vaak afhankelijk van de dag, maar ik heb in elke tijdrit dit seizoen een goed resultaat behaald, dus ik wil in ieder geval weer bij de eerste vijftien eindigen.”

Line-up:
Tom van Asbroeck, George Bennett, Rick Flens, Robert Gesink, Martijn Keizer, Bert-Jan Lindeman, Bram Tankink en Dennis van Winden.

Ploegleiding:
Jan Boven en Mathieu Heijboer.

Gerelateerde updates