Eerste zege voor Dylan Groenewegen

Eerste zege voor Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen heeft de derde etappe in de Volta a la Comunitat Valencia op zijn naam geschreven. De 22-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo maakte in de straten van Alzira het teamwerk goed af en bleef Nacer Bouhanni (Team Cofidis) en Alexander Porsev (Team Katusha) voor. Wout Poels blijft aan de leiding van het algemeen klassement. 

De etappe was grotendeels vlak. Een kleine kopgroep reed een hele tijd voorop, maar kon nooit uit de greep van het peloton blijven. Net voor de laatste 10 kilometer werd de kopgroep ingelopen en kon de voorbereiding op de massasprint beginnen. Team LottoNL-Jumbo focust sinds het begin van dit seizoen ook op de sprinttrein en dat werpt nu al zijn vruchten af. 

“Wat je aandacht geeft, groeit”, begon ploegleider Merijn Zeeman zijn verhaal. “We zijn nu al een tijdje bezig met de sprinttrein en dat het nu zo loopt, is een mooi begin. We hebben op een gegeven moment het initiatief genomen en toen kwamen ook de andere ploegen mee op kop rijden. In de finale was het nog bijzonder hectisch maar in grote lijnen is het perfect gelopen. We kunnen nog veel leren en gaan nu evalueren en genieten.”

De rit begon met een bergje van de 3e categorie en daar was het vooral zaak om zo zuinig mogelijk overheen te komen. Op 30 kilometer van de streep zochten de renners van Team LottoNL-Jumbo elkaar op om Dylan Groenewegen goed uit de wind te zetten en te beschermen in de finale. 

“De jongens hebben me fantastisch geholpen vandaag,” vertelde Dylan Groenewegen na zijn zege. “Paul, Steven, Tom, Alexey, Koen, Victor en Dennis, ze waren fantastisch. Het voelt heerlijk om in de eerste sprintkans van dit seizoen gelijk te winnen en het vertrouwen van de ploeg te verzilveren.”

De finale verliep hectisch maar Team LottoNL-Jumbo bleef prima geformeerd rijden en zette Dylan goed af in de laatste kilometer.

“Ik werd goed afgezet en in de laatste 500 meter kwam ik in het wiel van Bouhanni terecht”, vervolgde Groenewegen. “Hij had op dat moment nog twee mannen voor zich rijden. Toen hij de sprint aanging, merkte ik dat ik er voorbij kon gaan, maar bleef toch nog hangen. Helemaal op het einde kwam ik er helemaal over en hoppa, de eerste zege voor mij en het team is binnen.”

Gerelateerde updates