Even bijkletsen met: Bram Tankink

De Tour Down Under was de eerste wedstrijd van dit seizoen voor Bram Tankink. Een wedstrijd waarin hij hard viel. Na het drukke programma in Australië en een lange vliegreis keerde Bram terug naar zijn familie in België. Tijd voor een update.

Het was even schrikken na je klapper in de Tour Down Under. Hoe gaat het nu met je, Bram?

Inmiddels gaat het wat beter. Maar het is ook alweer een week geleden. Afgelopen week heb ik veel pijn gehad aan mijn ribben. Voor een wielrenner gaat het herstel altijd te langzaam, maar ik heb het gevoel dat ik weer belastbaar ben.

Je hebt een lange reis achter de rug. Helpt het jetlag protocol van de ploeg je bij het verwerken van het tijdsverschil?

Ja, dat protocol heeft goed geholpen. De vluchten waren heel relaxt en eigenlijk heb ik bij terugkomst geen last gehad van een jetlag. Ik heb alle nachten prima geslapen.

Wat staat er verder op het programma qua training en wedstrijden?

Ik ga nu een trainingsperiode in. Pas in de Omloop het Nieuwsblad kom ik weer in wedstrijdactie. Dit omdat ik naar de Giro d’Italia wil en in combinatie met de voorjaarsklassiekers zijn maart, april en mei dus heel drukke maanden. Vandaar dat nu het accent op de training ligt en ik opbouw richting Parijs-Nice.

Heb je nog behandelingen nodig na je val?

Ik moet nog langs de chiropractor, maar als je gekneusde ribben hebt dan kost het gewoon tijd om te genezen. Rust en voorzichtig belasten zijn dus de beste ingrediënten. Met dit weer lukt dat overigens heel goed.  

Gerelateerde updates